Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové kuličky se sýrem a bílým pepřem pečené na batátech

Masové kuličky se sýrem a bílým pepřem pečené na batátech

4.1/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2650 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 318 g
Tuky 89 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bílý pepř dodá spolu s ostřejší chutí ovčího sýra masu příjemnou pikantnost. Nenahrazujte celé kuličky pepře kupovaným mletým práškem, chuť mletého bílého pepře je mnohem méně výrazná a pokrm pak tolik nevynikne...

Suroviny

Na masové kuličky
strouhanka 100 g
ideálně čerstvá
mleté
jemně nastrouhaný
vejce 1 ks
pepř bílý 1 PL
celý - kuličky, podrcené v hmoždíři
česnek 1 stroužek
drcený
šalvěj 1 hrst
nasekaná na drobno
Na batáty
vydrhnuté a nakrájené na 2-3 cm klínky
velká, nakrájené na větší kusy
na kolečka
olivový olej
sůl
bazalka
malý svazek

Postup

1

Strouhanku vsypte do mísy, přelijte ji mlékem a zamíchejte. Přidejte zbývající přísady na masové kuličky a rukama hněťte, až se všechno propojí. Z hmoty vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a dejte do lednice na 30 minut.

2

Troubu rozehřejte na 200°C.

3

Batáty, rajčata a cibuli rozprostřete v jedné vrstvě na dno velkého pekáče nebo hlubšího plechu. Pokapejte 3 lžícemi olivového oleje, osolte a promíchejte.

4

Navrch rozložte v pravidelných rozestupech masové kuličky. Pečte 25 minut, pak vyjměte z trouby, kuličky otočte a zeleninu znovu promíchejte, aby se rovnoměrně opekla. Vraťte do trouby ještě na 20 minut, nebo dokud není všechno propečené.

5

Hotový pokrm poházejte natrhanými lístky bazalky a hned podávejte.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...