Bílý pepř dodá spolu s ostřejší chutí ovčího sýra masu příjemnou pikantnost. Nenahrazujte celé kuličky pepře kupovaným mletým práškem, chuť mletého bílého pepře je mnohem méně výrazná a pokrm pak tolik nevynikne...
Suroviny
Postup
Strouhanku vsypte do mísy, přelijte ji mlékem a zamíchejte. Přidejte zbývající přísady na masové kuličky a rukama hněťte, až se všechno propojí. Z hmoty vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a dejte do lednice na 30 minut.
Troubu rozehřejte na 200°C.
Batáty, rajčata a cibuli rozprostřete v jedné vrstvě na dno velkého pekáče nebo hlubšího plechu. Pokapejte 3 lžícemi olivového oleje, osolte a promíchejte.
Navrch rozložte v pravidelných rozestupech masové kuličky. Pečte 25 minut, pak vyjměte z trouby, kuličky otočte a zeleninu znovu promíchejte, aby se rovnoměrně opekla. Vraťte do trouby ještě na 20 minut, nebo dokud není všechno propečené.
Hotový pokrm poházejte natrhanými lístky bazalky a hned podávejte.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media