Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Masové kuličky se sýrem a bílým pepřem pečené na batátech

Masové kuličky se sýrem a bílým pepřem pečené na batátech

3.8/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2650 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 318 g
Tuky 89 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bílý pepř dodá spolu s ostřejší chutí ovčího sýra masu příjemnou pikantnost. Nenahrazujte celé kuličky pepře kupovaným mletým práškem, chuť mletého bílého pepře je mnohem méně výrazná a pokrm pak tolik nevynikne...

Suroviny

Na masové kuličky
strouhanka 100 g
ideálně čerstvá
mleté
jemně nastrouhaný
vejce 1 ks
pepř bílý 1 PL
celý - kuličky, podrcené v hmoždíři
česnek 1 stroužek
drcený
šalvěj 1 hrst
nasekaná na drobno
Na batáty
vydrhnuté a nakrájené na 2-3 cm klínky
velká, nakrájené na větší kusy
na kolečka
olivový olej
sůl
bazalka
malý svazek

Postup

1

Strouhanku vsypte do mísy, přelijte ji mlékem a zamíchejte. Přidejte zbývající přísady na masové kuličky a rukama hněťte, až se všechno propojí. Z hmoty vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a dejte do lednice na 30 minut.

2

Troubu rozehřejte na 200°C.

3

Batáty, rajčata a cibuli rozprostřete v jedné vrstvě na dno velkého pekáče nebo hlubšího plechu. Pokapejte 3 lžícemi olivového oleje, osolte a promíchejte.

4

Navrch rozložte v pravidelných rozestupech masové kuličky. Pečte 25 minut, pak vyjměte z trouby, kuličky otočte a zeleninu znovu promíchejte, aby se rovnoměrně opekla. Vraťte do trouby ještě na 20 minut, nebo dokud není všechno propečené.

5

Hotový pokrm poházejte natrhanými lístky bazalky a hned podávejte.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč