Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové muffiny s malinami

Maliny dodají čokoládě příjemně nakyslý tón. Pokud ale nechcete mimo sezonu kupovat čerstvé, přidejte přímo do těsta hrst podrcených malin sušených mrazem.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12–18 muffinů (podle velikosti formy)
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Koláč Americká

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 90 g třtinového cukru
    • 40 g kakaa holandského typu
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 1 lžička jedlé sody
    • 130 g peciček tmavé čokolády + cca 45 g na posypání
    • 2 vejce, prošlehaná
    • 230 g zakysané smetany
    • 120 ml mléka nebo kefíru + na případné rozředění
    • 90 g másla, rozpuštěného a zchladlého + na vymazání formy
    • 125 g čerstvých malin

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek, jedlou sodu a větší část čokoládových peciček. Ve vedlejší míse rozšlehejte vejce ve smetaně a mléce (kefíru) a přilijte rozpuštěné zchladlé máslo. Do mokrých surovin zapracujte suché, ale nepřemíchejte. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trošku mléka.

2 Muffinovou formu vymažte máslem nebo vyložte papírovými košíčky. Těsto nalijte do 2/3 výšky důlků či košíčků a každý muffin posypte trochou zbylých čokoládových peciček. Na závěr do každého lehce vmáčkněte 2–3 maliny.

3 Pečte 15–20 minut, po 5 minutách snižte teplotu na 170 °C. Upečené muffiny skladujte v chladu a snězte do 2 dnů.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Finské skořicové šneky

Čokoládové sušenky s karamelovou čepicí

Přidat komentář