Čokoládové muffiny s malinami

Čokoládové muffiny s malinami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 12–18 muffinů (podle velikosti formy)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2837 kcal
Bílkoviny 79 g
Cukr 285 g
Tuky 144 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maliny dodají čokoládě příjemně nakyslý tón. Pokud ale nechcete mimo sezonu kupovat čerstvé, přidejte přímo do těsta hrst podrcených malin sušených mrazem.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
třtinový cukr 90 g
kakao 40 g
holandského typu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 1 ČL
čokoládové pecičky 130 g
a cca 45 g na posypání
vejce 2 ks
prošlehaná
zakysaná smetana 230 g
mléko 120 ml
nebo kefíru a trocha navíc na případné rozředění
máslo 90 g
rozpuštěného a zchladlého + na vymazání formy
maliny 125 g
čerstvé

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek, jedlou sodu a větší část čokoládových peciček. Ve vedlejší míse rozšlehejte vejce ve smetaně a mléce (kefíru) a přilijte rozpuštěné zchladlé máslo. Do mokrých surovin zapracujte suché, ale nepřemíchejte. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trošku mléka.

2 Muffinovou formu vymažte máslem nebo vyložte papírovými košíčky. Těsto nalijte do 2/3 výšky důlků či košíčků a každý muffin posypte trochou zbylých čokoládových peciček. Na závěr do každého lehce vmáčkněte 2–3 maliny.

3 Pečte 15–20 minut, po 5 minutách snižte teplotu na 170 °C. Upečené muffiny skladujte v chladu a snězte do 2 dnů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit