Čokoládové muffiny jsou díky kefíru krásně vláčné a maliny jim dodají příjemně nakyslý tón. Pokud ale nechcete mimo sezonu kupovat čerstvé, přidejte přímo do těsta hrst malin sušených mrazem. Čokoládové muffiny rozzáří každou narozeninovou párty i dětskou oslavu. Recept je jednoduchý a výsledek čokoládově božský.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek, jedlou sodu a větší část čokoládových peciček. Ve vedlejší míse rozšlehejte vejce ve smetaně a mléce (kefíru) a přilijte rozpuštěné zchladlé máslo. Do mokrých surovin zapracujte suché, ale nepřemíchejte. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trošku mléka.
Muffinovou formu vymažte máslem nebo vyložte papírovými košíčky. Těsto nalijte do 2/3 výšky důlků či košíčků a každý muffin posypte trochou zbylých čokoládových peciček. Na závěr do každého lehce vmáčkněte 2–3 maliny.
Pečte 15–20 minut, po 5 minutách snižte teplotu na 170 °C. Upečené muffiny skladujte v chladu a snězte do 2 dnů.