Hříšné čokoládové dortíky.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
250
g
lze nahradit i polohrubou
krupicový cukr
100
g
kakao
50
g
holandský typ
jedlá soda
2
ČL
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
tmavá čokoláda
200
g
nasekaná nebo čokofloky
vejce
2
ks
třtinový cukr
50
g
tmavý typ
podmáslí
300
ml
máslo
90
g
rozpuštěné a vychládlé
vanilkový extrakt
1
ČL
ostružiny
200
g
čerstvé
sůl
½
ČL
Postup
1
Troubu zahřejte na 200 °C. V misce důkladně smíchejte mouku, krupicový cukr, kakaový prášek, sodu, prášek do pečiva a sůl. Pak rovnoměrně vmíchejte čokoládu.
2
V jiné míse pořádně prošlehejte vejce, pak vmíchejte třtinový cukr a asi tři minuty směs šlehejte, aby zhoustla a nabyla. Pak dohladka vešlehejte podmáslí, máslo a vanilkový extrakt. Až bude směs hladká, vmíchejte do ní ostružiny a pak moučnou směs, aby se navlhčila (nepřemíchat!).
3
Formičky/košíčky naplňte těstem a pečte asi dvacet minut, aby měly muffiny lehce zhnědlý povrch a zaoblené vršky. Zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá, pokud tedy netrefíte čokoládu či ostružinu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pečte s ostružinami a zažijte blaho na duši i na jazyku(22 receptů )
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů )
- Muffiny – 1 těsto, 10 variant(10 receptů )