Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-ostružinové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 65
Do 20 minut Velmi snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3974 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 425 g
Tuky 195 g
Vláknina 82 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříšné čokoládové dortíky.

Suroviny

lze nahradit i polohrubou
kakao 50 g
holandský typ
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
tmavá čokoláda 200 g
nasekaná nebo čokofloky
vejce 2 ks
třtinový cukr 50 g
tmavý typ
rozpuštěné a vychládlé
vanilkový extrakt 1 ČL
čerstvé
sůl ½ ČL

Postup

1

Troubu zahřejte na 200 °C. V misce důkladně smíchejte mouku, krupicový cukr, kakaový prášek, sodu, prášek do pečiva a sůl. Pak rovnoměrně vmíchejte čokoládu.

2

V jiné míse pořádně prošlehejte vejce, pak vmíchejte třtinový cukr a asi tři minuty směs šlehejte, aby zhoustla a nabyla. Pak dohladka vešlehejte podmáslí, máslo a vanilkový extrakt. Až bude směs hladká, vmíchejte do ní ostružiny a pak moučnou směs, aby se navlhčila (nepřemíchat!).

3

Formičky/košíčky naplňte těstem a pečte asi dvacet minut, aby měly muffiny lehce zhnědlý povrch a zaoblené vršky. Zapíchnutá špejle by měla vyjít čistá, pokud tedy netrefíte čokoládu či ostružinu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...