Cukety a lilky (s náplní)

Cukety a lilky (s náplní)

Hodnocení receptu
Průměr: 2 (4)
Do 10 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4143 kcal
Bílkoviny 336 g
Sacharidy 33 g
Tuky 279 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V létě jsou cukety i lilky lahodné a vláčné. A mají dostatečně pevnou dužinu na to, aby ustála krátký pobyt na žhavém uhlí.

Suroviny

cuketa 3 ks
středně velké pevné
lilek 3 ks
šunka 12 plátků
sýr feta 300 g
nebo balkánský sýr, rozdrobený, nastrouhaný nebo na kousky
olej
na potření
sůl
1. Párátka namočte, aby se nespálila. Cukety podélně nakrájejte na tenčí plátky; budete jich potřebovat dvanáct, pro každého dva. Na každý položte plátek šunky. Stočte, spíchněte párátkem a grilujte asi pět minut na žhavém uhlí.

2. Stejným způsobem nakrájejte lilek, ale jednotlivé plátky stejnoměrně osolte a nechte chvíli stát, aby se ,vypotily‘. Potom je opláchněte, osušte, potřete olejem a ogrilujte bez náplně (lilek potřebuje o něco delší dobu na změknutí). Pak teprve zabalte do plátků sýr, spíchněte a ještě minutu grilujte.

Grilovaná zelenina
Různobarevné papriky, cukety, houby, rajčata, případně cibuli nakrájejte na úhledné kousky. Zakápněte olejem, osolte, opepřete a grilujte. Navršte na opečené krajíce chleba – klasického českého nebo jakéhokoli oblíbeného.

Komentáře

Anonym

K tomuto bych akorát přidala trošku grilovacího koření - cukety a lilky jsou bez chutě a šunka není tak výrazná. Namísto šunky by byla lepší Anglická slanina. Namísto balkánu, který teplý neni nic moc, bych doporučila nivu.

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit