0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cukety a lilky (s náplní)

Cukety a lilky (s náplní)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cukety a lilky (s náplní)

2.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4143 kcal
Bílkoviny 336 g
Sacharidy 33 g
Tuky 279 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V létě jsou cukety i lilky lahodné a vláčné. A mají dostatečně pevnou dužinu na to, aby ustála krátký pobyt na žhavém uhlí.

Suroviny

cuketa 3 ks
středně velké pevné
lilek 3 ks
šunka 12 plátků
sýr feta 300 g
nebo balkánský sýr, rozdrobený, nastrouhaný nebo na kousky
olej
na potření
sůl

Postup

1

Párátka namočte, aby se nespálila.

2

Cukety podélně nakrájejte na tenčí plátky; budete jich potřebovat dvanáct, pro každého dva. Na každý položte plátek šunky. Stočte, spíchněte párátkem a grilujte asi pět minut na žhavém uhlí.

3

Stejným způsobem nakrájejte lilek, ale jednotlivé plátky stejnoměrně osolte a nechte chvíli stát, aby se ,vypotily‘. Potom je opláchněte, osušte, potřete olejem a ogrilujte bez náplně (lilek potřebuje o něco delší dobu na změknutí).

Pak teprve zabalte do plátků sýr, spíchněte a ještě minutu grilujte.

Grilovaná zelenina
Různobarevné papriky, cukety, houby, rajčata, případně cibuli nakrájejte na úhledné kousky. Zakápněte olejem, osolte, opepřete a grilujte. Navršte na opečené krajíce chleba – klasického českého nebo jakéhokoli oblíbeného.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

K tomuto bych akorát přidala trošku grilovacího koření - cukety a lilky jsou bez chutě a šunka není tak výrazná. Namísto šunky by byla lepší Anglická slanina. Namísto balkánu, který teplý neni nic moc, bych doporučila nivu.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit