0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékané cukety s lososem

losos s cuketou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Opékané cukety s lososem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1814 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 38 g
Tuky 133 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké jako salát

Suroviny

olivový olej 4 PL
citronová štáva
z jednoho citronu
provensálské koření 2 ČL
sušené
česnek 1 stroužek
rozmačkaný
cuketa 8 ks
malé, rozkrojené podélně
losos 2 filety
bez kůže, podélně rokrojené na tři dílky
zelenina 100 g
zelené lístky petrželka, polníček nebo drobně natrhané listy čínského zelí či zeleného salátu
pepř
sůl
Na zálivku
olivový olej 3 PL
citronová štáva 1 PL
hořčice kremžská 1 ČL
bylinky 2 PL
čerstvě nasekané, např. kopr, estragon, saturejka

Postup

1

Nejprve si připravte zálivku. Přísady rozšlehejte vidličkou v misce, až se všechno dobře spojí. Nechte stranou.

2

Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, bylinky, pepř a sůl. Do misky přidejte nakrájené cukety a obalte je ve směsi.

3

Rozpalte grilovací pánev (nebo obyčejnou pánev, i když se tak připravíte o efekt grilovací mřížky). Cukety opékejte po obou stranách asi 2 až 3 minuty, až změknou a zkřehnou. Dejte je stranou.

4

Do zbylé marinády v misce naložte proužky lososa. Pak je osmažte na pánvi po obou stranách (asi 1 až 2 minuty).

5

Na dva talíře rozložte salátové listy, na ně navršte proužky cuket a lososa. Pokapejte zálivkou. Podávejte ihned.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit