Lehké jako salát
Suroviny
olivový olej
4
PL
z jednoho citronu
provensálské koření
2
ČL
sušené
česnek
1
stroužek
rozmačkaný
cuketa
8
ks
malé, rozkrojené podélně
losos
2
filety
bez kůže, podélně rokrojené na tři dílky
zelenina
100
g
zelené lístky petrželka, polníček nebo drobně natrhané listy čínského zelí či zeleného salátu
pepř
sůl
Na zálivku
olivový olej
3
PL
citronová šťáva
1
PL
hořčice kremžská
1
ČL
bylinky
2
PL
čerstvě nasekané, např. kopr, estragon, saturejka
Postup
1
Nejprve si připravte zálivku. Přísady rozšlehejte vidličkou v misce, až se všechno dobře spojí. Nechte stranou.
2
Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, bylinky, pepř a sůl. Do misky přidejte nakrájené cukety a obalte je ve směsi.
3
Rozpalte grilovací pánev (nebo obyčejnou pánev, i když se tak připravíte o efekt grilovací mřížky). Cukety opékejte po obou stranách asi 2 až 3 minuty, až změknou a zkřehnou. Dejte je stranou.
4
Do zbylé marinády v misce naložte proužky lososa. Pak je osmažte na pánvi po obou stranách (asi 1 až 2 minuty).
5
Na dva talíře rozložte salátové listy, na ně navršte proužky cuket a lososa. Pokapejte zálivkou. Podávejte ihned.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kopr a losos: 31 receptů pro milovníky ryb(31 receptů )
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
Komentáře