Opékané cukety s lososem

Opékané cukety s lososem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1814 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 38 g
Tuky 133 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké jako salát

Suroviny

olivový olej 4 PL
citronová štáva
z jednoho citronu
provensálské koření 2 ČL
sušené
česnek 1 stroužek
rozmačkaný
cuketa 8 ks
malé, rozkrojené podélně
losos 2 filety
bez kůže, podélně rokrojené na tři dílky
zelenina 100 g
zelené lístky petrželka, polníček nebo drobně natrhané listy čínského zelí či zeleného salátu
pepř
sůl
Na zálivku
olivový olej 3 PL
citronová štáva 1 PL
hořčice kremžská 1 ČL
bylinky 2 PL
čerstvě nasekané, např. kopr, estragon, saturejka

1Nejprve si připravte zálivku. Přísady rozšlehejte vidličkou v misce, až se všechno dobře spojí. Nechte stranou.

2Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, bylinky, pepř a sůl. Do misky přidejte nakrájené cukety a obalte je ve směsi.

3Rozpalte grilovací pánev (nebo obyčejnou pánev, i když se tak připravíte o efekt grilovací mřížky). Cukety opékejte po obou stranách asi 2 až 3 minuty, až změknou a zkřehnou. Dejte je stranou.

4Do zbylé marinády v misce naložte proužky lososa. Pak je osmažte na pánvi po obou stranách (asi 1 až 2 minuty).

5Na dva talíře rozložte salátové listy, na ně navršte proužky cuket a lososa. Pokapejte zálivkou. Podávejte ihned.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit