Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
losos s cuketou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1814 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 38 g
Tuky 133 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké jako salát

Suroviny

olivový olej 4 PL
z jednoho citronu
provensálské koření 2 ČL
sušené
česnek 1 stroužek
rozmačkaný
malé, rozkrojené podélně
losos 2 filety
bez kůže, podélně rokrojené na tři dílky
zelené lístky petrželka, polníček nebo drobně natrhané listy čínského zelí či zeleného salátu
pepř
sůl
Na zálivku
olivový olej 3 PL
hořčice kremžská 1 ČL
bylinky 2 PL
čerstvě nasekané, např. kopr, estragon, saturejka

Postup

1

Nejprve si připravte zálivku. Přísady rozšlehejte vidličkou v misce, až se všechno dobře spojí. Nechte stranou.

2

Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, bylinky, pepř a sůl. Do misky přidejte nakrájené cukety a obalte je ve směsi.

3

Rozpalte grilovací pánev (nebo obyčejnou pánev, i když se tak připravíte o efekt grilovací mřížky). Cukety opékejte po obou stranách asi 2 až 3 minuty, až změknou a zkřehnou. Dejte je stranou.

4

Do zbylé marinády v misce naložte proužky lososa. Pak je osmažte na pánvi po obou stranách (asi 1 až 2 minuty).

5

Na dva talíře rozložte salátové listy, na ně navršte proužky cuket a lososa. Pokapejte zálivkou. Podávejte ihned.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 16:27
Recept se nachází v č.9/04, str.48

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...