Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dip z tvarohu a dýňového oleje
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1849 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 25 g
Tuky 158 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Inspirovali jsme se tradiční štýrskou pomazánkou a vznikl chutný, lehký a zdravý dip z tvarohu a dýňového oleje. Už stačí jen nakrájet zeleninu na špalíky.

Suroviny

dýňová semínka 90 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
dýňový olej 4 PL
viz Něco navíc
jarní cibulka 1 svazek
pouze zelená nať

Postup

1

Dýňová semínka opražte na pánvi nasucho a nechte je vychladnout.

2

Pomazánkové máslo utřete s tvarohem, solí, pepřem, citronovou šťávou a 3 lžícemi dýňového oleje.

3

Nať z jarní cibulky nasekejte najemno a společně s většinou dýňových semínek (část si ponechte nahoru na ozdobu) několika pulzy rozmixujte nahrubo. Pak vmíchejte do tvarohové směsi, až se vše spojí. Ochutnejte a podle potřeby dosolte, opepřete či okyselte. Podávejte posypané zbylými semínky.

NĚCO NAVÍC
Dýňový olej má tendenci rychle žluknout, takže pokud jej máte delší dobu doma, zkontrolujte před použitím barvu i vůni. Dobrý olej má nazelenalou barvu a příjemné aroma. Doporučujeme pořídit co nejmenší balení, načatý olej skladovat v chladu a rychle zpracovat.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín