0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1338 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 87 g
Tuky 92 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvěle doplní pečené brambory.

Suroviny

česnek 3
palice
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
zakysaná smetana 250 g
bazalka 1 hrst
nasekaná
olivový olej 2 PL
piniové oříšky 1 PL
nasekané
parmazán 1 PL
+ hobliny na ozdobení

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Odřízněte vršky 3 palic česneku a pokapejte každou z nich lžící olivového oleje. Osolte a opepřete. Zabalte do alobalu a pečte 1 hodinu. Nechte vychladnout a pak jednotlivé stroužky vymačkejte ze slupek.

2 Promíchejte nasekaný pečený česnek s 250 g zakysané smetany, hrstí nasekané bazalky, 2 lžícemi olivového oleje, 1 lžící nasekaných piniových oříšků a 1 lžící parmazánu. Osolte a ozdobte hoblinami parmazánu. Podávejte s pečenými bramborami s rozmarýnem (recept).

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Komentáře

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit