Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1338 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 87 g
Tuky 92 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvěle doplní pečené brambory.

Související recepty

Suroviny

palice
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
bazalka 1 hrst
nasekaná
olivový olej 2 PL
piniové oříšky 1 PL
nasekané
+ hobliny na ozdobení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Odřízněte vršky 3 palic česneku a pokapejte každou z nich lžící olivového oleje. Osolte a opepřete. Zabalte do alobalu a pečte 1 hodinu. Nechte vychladnout a pak jednotlivé stroužky vymačkejte ze slupek.

2

Promíchejte nasekaný pečený česnek s 250 g zakysané smetany, hrstí nasekané bazalky, 2 lžícemi olivového oleje, 1 lžící nasekaných piniových oříšků a 1 lžící parmazánu. Osolte a ozdobte hoblinami parmazánu. Podávejte s pečenými bramborami s rozmarýnem (recept).

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/7

Komentáře

02.01.2016 19:04

Bez piniovych orisku. Cesnek muze byt i nepeceny.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...