Sláva kontrastům!
Suroviny
krémový sýr
120
g
čerstvý, smetanový (lučina, buko)
zakysaná smetana
120
g
citronová šťáva
1
PL
křen
1
ČL
smetanový
sůl
pepř
čerstvě drcený
cibule karamelizovaná
100
g
relish nebo čatní z karamelizované červené cibule (kupovaného nebo viz Něco navíc)
tortilla
opečená, nakrájená, k podávání
1 Všechny suroviny až po sůl a pepř umíchejte v misce dohladka. Osolte, opepřete a podávejte s relishem či čatní. Přikusujte opečené pruhy pšeničné tortilly.
NĚCO NAVÍC
Na cibulové čatní na středním ohni zahřejte hluboký rendlík s 50 ml olivového oleje. Vsypte 1 kg červené cibule nakrájené na klínky. Přiklopte a duste asi 40 minut, občas promíchejte. Cibule by měla změknout a zkaramelizovat. Přidejte 125 ml bílého vinného octa, 75–100 g třtinového cukru, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Můžete přidat i kůru z biocitronu a tymián. Vařte a míchejte ještě 10 minut, aby vše zhoustlo a šťáva se změnila v sirup. Přebytek uchovávejte v chladničce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!(30 receptů)
- Připravte si vmžiku nejlepší dipy na váš stůl(18 receptů)
- Připravte si vmžiku nejlepší dipy na váš stůl(18 receptů)