0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dip s karamelizovanou červenou cibulkou

Dip s karamelizovanou červenou cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dip s karamelizovanou červenou cibulkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 375 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 12 g
Tuky 31 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sláva kontrastům!

Suroviny

krémový sýr 120 g
čerstvý, smetanový (lučina, buko)
zakysaná smetana 120 g
citronová štáva 1 PL
křen 1 ČL
smetanový
sůl
pepř
čerstvě drcený
cibule karamelizovaná 100 g
relish nebo čatní z karamelizované červené cibule (kupovaného nebo viz Něco navíc)
tortilla
opečená, nakrájená, k podávání

1 Všechny suroviny až po sůl a pepř umíchejte v misce dohladka. Osolte, opepřete a podávejte s relishem či čatní. Přikusujte opečené pruhy pšeničné tortilly.

NĚCO NAVÍC 
Na cibulové čatní na středním ohni zahřejte hluboký rendlík s 50 ml olivového oleje. Vsypte 1 kg červené cibule nakrájené na klínky. Přiklopte a duste asi 40 minut, občas promíchejte. Cibule by měla změknout a zkaramelizovat. Přidejte 125 ml bílého vinného octa, 75–100 g třtinového cukru, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Můžete přidat i kůru z biocitronu a tymián. Vařte a míchejte ještě 10 minut, aby vše zhoustlo a šťáva se změnila v sirup. Přebytek uchovávejte v chladničce. 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit