Dip s karamelizovanou červenou cibulkou

Dip s karamelizovanou červenou cibulkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 381 kcal
Bílkoviny 12 g
Cukr 12 g
Tuky 32 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sláva kontrastům!

Suroviny

krémový sýr 120 g
čerstvý, krémový
zakysaná smetana 120 g
citronová štáva 1 PL
křenová pasta 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě drcený
100 g
relish lze nahradit čatní z karamelizované červené cibule
tortilla
opečená, nakrájená, k podávání

Všechny suroviny až po sůl a pepř umíchejte v misce dohladka. Osolte, opepřete a podávejte s relishem či čatní. Přikusujte opečené pruhy pšeničné tortilly.

NĚCO NAVÍC 

Na cibulové čatní na středním ohni zahřejte hluboký rendlík s 50 ml olivového oleje. Vsypte 1 kg červené cibule nakrájené na klínky. Přiklopte a duste asi 40 minut, občas promíchejte. Cibule by měla změknout a zkaramelizovat. Přidejte 125 ml bílého vinného octa, 75–100 g třtinového cukru, sůl a pepř a promíchejte, aby se cukr rozpustil. Můžete přidat i kůru z biocitronu a tymián. Vařte a míchejte ještě 10 minut, aby vše zhoustlo a šťáva se změnila v sirup. Přebytek uchovávejte v chladničce. 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit