Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí ‚cini minis‘

Nebudeme lhát – totožné s originálem nejsou. Podle nás jsou mnohem lepší – máslové a skrznaskrz skořicové. Snesou máčení v mléku, aniž by se ihned rozmočily, ale můžete je klidně ujídat i jen tak, jako sušenky.

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
+ 30 minut chlazení
PT12M
Pečení 0:12
Cukroví

Ingredience

    • 100 g pšeničné hladké mouky
    • 60 g jemně mleté celozrnné mouky (špaldová nebo pšeničná)
    • 1 lžíce mleté skořice
    • 60 g krupicového cukru
    • 50 g studeného másla, na kostičky
    • 40 g rostlinného neutrálního oleje
    • 2 lžíce smetanového jogurtu
    • 1 vejce, rozšlehané s 1 lžičkou mléka
    • 2 lžíce jemného hnědého cukru
    • 1/2 lžičky mleté skořice

Příprava jídla

1 Smíchejte pšeničnou a celozrnnou mouku a skořici, přidejte cukr, máslo a olej. Zpracujte prsty na drobenku, následně zapracujte jogurt a uhněťte hladké těsto. Těsto zabalte do fólie a vložte na půl hodiny do chladu – bude se tak lépe válet.

2 Předehřejte troubu na 180°C. Těsto rozválejte přímo na pečicím papíře na co nej- tenčí placku, aby byly skořicové čtverečky opravdu křupavé, a přeneste ji na plech. Plát těsta potřete rozšlehaným vejcem s mlékem. Posypte rovnoměrně hnědým cukrem smíchaným se skořicí. Pomocí rádélka nakrájejte těsto na pravidelné čtverečky. Pokud chcete, můžete každý čtvereček propíchnout ve středu vidličkou. Vložte do trouby a pečte 10–12 minut, dokud nejsou čtverečky zlaté.

3 Nechte zcela vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží zhruba deset dnů.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vejce na slanině do ruky

Písmenková kuřecí polévka

Smažené kuře z trouby & coleslaw

Květák jako francouzské brambory

Rizoto s červenou řepou

REKLAMA

Přidat komentář