0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí ‚cini minis‘

Domácí ‚cini minis‘

4.5 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1860 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 198 g
Tuky 97 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebudeme lhát – totožné s originálem nejsou. Podle nás jsou mnohem lepší – máslové a skrznaskrz skořicové. Snesou máčení v mléku, aniž by se ihned rozmočily, ale můžete je klidně ujídat i jen tak, jako sušenky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 100 g
mouka špaldová celozrnná hladká 60 g
jemně mletá, špaldová nebo pšeničná
skořice 1 PL
mletá
krupicový cukr 60 g
máslo 50 g
studené, na kostičky
rostlinný olej 40 g
jogurt 2 PL
Na dokončení
vejce 1 ks
rozšlehané s 1 lžičkou mléka
hnědý cukr 2 PL
jemný
skořice 0.5 ČL
mletá

1 Smíchejte pšeničnou a celozrnnou mouku a skořici, přidejte cukr, máslo a olej. Zpracujte prsty na drobenku, následně zapracujte jogurt a uhněťte hladké těsto. Těsto zabalte do fólie a vložte na půl hodiny do chladu – bude se tak lépe válet.

2 Předehřejte troubu na 180°C. Těsto rozválejte přímo na pečicím papíře na co nejtenčí placku, aby byly skořicové čtverečky opravdu křupavé, a přeneste ji na plech. Plát těsta potřete rozšlehaným vejcem s mlékem. Posypte rovnoměrně hnědým cukrem smíchaným se skořicí. Pomocí rádélka nakrájejte těsto na pravidelné čtverečky. Pokud chcete, můžete každý čtvereček propíchnout ve středu vidličkou. Vložte do trouby a pečte 10–12 minut, dokud nejsou čtverečky zlaté.

3 Nechte zcela vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží zhruba deset dnů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit