Domácí ‚cini minis‘

Domácí ‚cini minis‘

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1860 kcal
Bílkoviny 39 g
Cukr 198 g
Tuky 97 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebudeme lhát – totožné s originálem nejsou. Podle nás jsou mnohem lepší – máslové a skrznaskrz skořicové. Snesou máčení v mléku, aniž by se ihned rozmočily, ale můžete je klidně ujídat i jen tak, jako sušenky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 100 g
mouka celozrnná 60 g
jemně mletá (špaldová / pšeničná)
skořice 1 PL
mletá
krupicový cukr 60 g
máslo 50 g
studené, na kostičky
rostlinný olej 40 g
jogurt 2 PL
vejce 1 ks
rozšlehané s 1 lžičkou mléka
hnědý cukr 2 PL
jemný
skořice 0.5 ČL
mletá

1 Smíchejte pšeničnou a celozrnnou mouku a skořici, přidejte cukr, máslo a olej. Zpracujte prsty na drobenku, následně zapracujte jogurt a uhněťte hladké těsto. Těsto zabalte do fólie a vložte na půl hodiny do chladu – bude se tak lépe válet.

2 Předehřejte troubu na 180°C. Těsto rozválejte přímo na pečicím papíře na co nej- tenčí placku, aby byly skořicové čtverečky opravdu křupavé, a přeneste ji na plech. Plát těsta potřete rozšlehaným vejcem s mlékem. Posypte rovnoměrně hnědým cukrem smíchaným se skořicí. Pomocí rádélka nakrájejte těsto na pravidelné čtverečky. Pokud chcete, můžete každý čtvereček propíchnout ve středu vidličkou. Vložte do trouby a pečte 10–12 minut, dokud nejsou čtverečky zlaté.

3 Nechte zcela vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží zhruba deset dnů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit