Ostré smažené kuře je jedním z pilířů rychlého občerstvení. Všichni ale víme, že není zrovna nejzdravější. Křupavý obal umí trouba docela dobře napodobit a díky jemnější chuti je můžete podávat i mladším dětem. Ideálně se zelným salátem coleslaw.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem a vymažte olejem. Kuřecí paličky stáhněte z kůže a osolte.
Připravte suroviny na trojobal. Do mělčí misky nasypte 120 g hladké mouky, v druhé misce společně prošlehejte vejce, mléko, bílý jogurt, dijonskou hořčici a rostlinný olej. Ve třetí misce smíchejte zbylých 125 g mouky, sušené mléko, sůl, krupicový cukr a všechno koření.
Paličky vezměte za konec kosti a postupně je vyválejte v mouce, tekutém jogurtovém obalu a nakonec v obalu z ochucené mouky. Skládejte na vymazaný plech a vydatně pokapejte olejem. Vložte do trouby a pečte 40 minut, nebo dokud není kuře zlatavé, v polovině pečení otočte. Pokud je to třeba a kuře je během pečení bledé, pokapejte je ještě troškou oleje.
Mezitím na coleslaw nakrouhejte najemno zelí a mrkev, osolte, a chcete-li, i opepřete. V míse smíchejte jogurt, majonézu, cukr, hořčici, olivový olej a ocet. Zálivku vmíchejte do zeleniny a podávejte hned nebo nechte odležet v lednici, kde salát vydrží i několik dní.
NĚCO NAVÍC
Pro ještě křupavější obal pečte kuře rovnou na mřížce trouby. Mřížku otočte vzhůru nohama a postavte ji na plech. Na otočenou mřížku naskládejte kuře a dejte péct – maso se bude vypékat a případné kousky z trojobalu nebo tuk neskončí na dně trouby, ale na plechu pod mřížkou. I když se v trojobalu používá chilli, kuře není ostré. Kdybyste přesto měli obavu, že děti koření odhalí a odmítnou, jednoduše chilli vynechte.