
Smažené kuře z trouby & coleslaw
Ostré smažené kuře je jedním z pilířů rychlého občerstvení. Všichni ale víme, že není zrovna nejzdravější. Křupavý obal umí trouba docela dobře napodobit a díky jemnější chuti je můžete podávat i mladším dětem.
Ingredience
- 10 kuřecích paliček
- sůl
- rostlinný olej neutrální chuti
- 245 g hladké mouky, rozdělené na 120 g a 125 g
- 1 vejce
- 80 ml mléka
- 80 ml bílého jogurtu
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 125 g sušeného odtučněného mléka
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky krupicového cukru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/4 lžičky mletého chilli
- špetka mletého muškátového oříšku
- 1 malá špičatá hlávka zelí
- 2 mrkve
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 lžíce řeckého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 a 1/2 lžičky hořčice (pokud to děti snesou, dejte dijonskou)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého vinného nebo
- jablečného octa
NA KUŘE
NA COLESLAW
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 180°C, plech vyložte pečicím papírem a vymažte olejem. Kuřecí paličky stáhněte z kůže a osolte.
2 Připravte suroviny na trojobal. Do mělčí misky nasypte 120 g hladké mouky, v druhé misce společně prošlehejte vejce, mléko, bílý jogurt, dijonskou hořčici a rostlinný olej. Ve třetí misce smíchejte zbylých 125 g mouky, sušené mléko, sůl, krupicový cukr a všechno koření. Paličky vezměte za konec kosti a postupně je vyválejte v mouce, tekutém jogurtovém obalu a nakonec v obalu z ochucené mouky. Skládejte na vymazaný plech a vydatně pokapejte olejem. Vložte do trouby a pečte 40 minut, nebo dokud není kuře zlatavé, v polovině pečení otočte. Pokud je to třeba a kuře je během pečení bledé, pokapejte je ještě troškou oleje.
3 Mezitím na coleslaw nakrouhejte najemno zelí a mrkev, osolte, a chcete-li, i opepřete. V míse smíchejte jogurt, majonézu, cukr, hořčici, olivový olej a ocet. Zálivku vmíchejte do zeleniny a podávejte hned nebo nechte odležet v lednici, kde salát vydrží i několik dní.
NĚCO NAVÍC
Pro ještě křupavější obal pečte kuře rovnou na mřížce trouby. Mřížku otočte vzhůru nohama a postavte ji na plech. Na otočenou mřížku naskládejte kuře a dejte péct – maso se bude vypékat a případné kousky z trojobalu nebo tuk neskončí na dně trouby, ale na plechu pod mřížkou. I když se v trojobalu používá chilli, kuře není ostré. Kdybyste přesto měli obavu, že děti koření odhalí a odmítnou, jednoduše chilli vynechte.
Přidat komentář