Smažené kuře z trouby & coleslaw

Smažené kuře z trouby & coleslaw

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4849 kcal
Bílkoviny 250 g
Cukr 305 g
Tuky 290 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostré smažené kuře je jedním z pilířů rychlého občerstvení. Všichni ale víme, že není zrovna nejzdravější. Křupavý obal umí trouba docela dobře napodobit a díky jemnější chuti je můžete podávat i mladším dětem.

Suroviny

kuřecí stehna spodní 10 ks
sůl
rostlinný olej
neutrální chuti
mouka pšeničná hladká 245 g
rozdělná na 120 a 125g
vejce 1 ks
mléko 80 ml
jogurt bílý 80 ml
hořčice dijonská 2 ČL
rostlinný olej 1 PL
sušené mléko 125 g
odtučněné
sůl 1 ČL
krupicový cukr 0.5 ČL
paprika 1 ČL
mletá
kmín 1 ČL
mletý
česnek sušený 0.5 ČL
chilli sušené 0.25 ČL
mleté
muškátový oříšek špetka
mletý
Na coleslaw
zelí bílé 1 ks
malá, špičatá hlávka
mrkev 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
jogurt řeckého typu 4 PL
majonéza 2 PL
krupicový cukr 2 PL
hořčice 1.5 ČL
pokud to děti snesnou, tak dijonskou
vinný ocet bílý 1 PL
lze nahradit jablečným
olivový olej 1 PL

Předehřejte troubu na 180°C, plech vyložte pečicím papírem a vymažte olejem. Kuřecí paličky stáhněte z kůže a osolte.

2 Připravte suroviny na trojobal. Do mělčí misky nasypte 120 g hladké mouky, v druhé misce společně prošlehejte vejce, mléko, bílý jogurt, dijonskou hořčici a rostlinný olej. Ve třetí misce smíchejte zbylých 125 g mouky, sušené mléko, sůl, krupicový cukr a všechno koření. Paličky vezměte za konec kosti a postupně je vyválejte v mouce, tekutém jogurtovém obalu a nakonec v obalu z ochucené mouky. Skládejte na vymazaný plech a vydatně pokapejte olejem. Vložte do trouby a pečte 40 minut, nebo dokud není kuře zlatavé, v polovině pečení otočte. Pokud je to třeba a kuře je během pečení bledé, pokapejte je ještě troškou oleje.

3 Mezitím na coleslaw nakrouhejte najemno zelí a mrkev, osolte, a chcete-li, i opepřete. V míse smíchejte jogurt, majonézu, cukr, hořčici, olivový olej a ocet. Zálivku vmíchejte do zeleniny a podávejte hned nebo nechte odležet v lednici, kde salát vydrží i několik dní.

NĚCO NAVÍC
Pro ještě křupavější obal pečte kuře rovnou na mřížce trouby. Mřížku otočte vzhůru nohama a postavte ji na plech. Na otočenou mřížku naskládejte kuře a dejte péct – maso se bude vypékat a případné kousky z trojobalu nebo tuk neskončí na dně trouby, ale na plechu pod mřížkou. I když se v trojobalu používá chilli, kuře není ostré. Kdybyste přesto měli obavu, že děti koření odhalí a odmítnou, jednoduše chilli vynechte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit