Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažené kuře z trouby & coleslaw
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4892 kcal
Bílkoviny 252 g
Sacharidy 308 g
Tuky 292 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostré smažené kuře je jedním z pilířů rychlého občerstvení. Všichni ale víme, že není zrovna nejzdravější. Křupavý obal umí trouba docela dobře napodobit a díky jemnější chuti je můžete podávat i mladším dětem. Ideálně se zelným salátem coleslaw.

Související recepty

Suroviny

kuřecí paličky
sůl
rostlinný olej
neutrální chuti
rozdělná na 120 g a 125 g
vejce 1 ks
mléko 80 ml
hořčice dijonská 2 ČL
rostlinný olej 1 PL
odtučněné
sůl 1 ČL
kmín 1 ČL
mletý
česnek sušený ½ ČL
chilli sušené ¼ ČL
mleté, pro děti bez chilli
mletý
Na coleslaw
malá, špičatá hlávka
mrkev 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 1,5 ČL
pokud ji děti snesnou, použijte dijonskou, jinak použijte jemnější
olivový olej 1 PL
vinný ocet bílý 1 PL
lze nahradit jablečným

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem a vymažte olejem. Kuřecí paličky stáhněte z kůže a osolte.

2

Připravte suroviny na trojobal. Do mělčí misky nasypte 120 g hladké mouky, v druhé misce společně prošlehejte vejce, mléko, bílý jogurt, dijonskou hořčici a rostlinný olej. Ve třetí misce smíchejte zbylých 125 g mouky, sušené mléko, sůl, krupicový cukr a všechno koření.

3

Paličky vezměte za konec kosti a postupně je vyválejte v mouce, tekutém jogurtovém obalu a nakonec v obalu z ochucené mouky. Skládejte na vymazaný plech a vydatně pokapejte olejem. Vložte do trouby a pečte 40 minut, nebo dokud není kuře zlatavé, v polovině pečení otočte. Pokud je to třeba a kuře je během pečení bledé, pokapejte je ještě troškou oleje.

4

Mezitím na coleslaw nakrouhejte najemno zelí a mrkev, osolte, a chcete-li, i opepřete. V míse smíchejte jogurt, majonézu, cukr, hořčici, olivový olej a ocet. Zálivku vmíchejte do zeleniny a podávejte hned nebo nechte odležet v lednici, kde salát vydrží i několik dní.

NĚCO NAVÍC
Pro ještě křupavější obal pečte kuře rovnou na mřížce trouby. Mřížku otočte vzhůru nohama a postavte ji na plech. Na otočenou mřížku naskládejte kuře a dejte péct – maso se bude vypékat a případné kousky z trojobalu nebo tuk neskončí na dně trouby, ale na plechu pod mřížkou. I když se v trojobalu používá chilli, kuře není ostré. Kdybyste přesto měli obavu, že děti koření odhalí a odmítnou, jednoduše chilli vynechte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín