
Rizoto s červenou řepou
Proměňte u dětí poměrně nepopulární červenou řepu v kouzelně barevné rizoto. Budou ho zbožňovat!
Vydání: 2019/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce oleje
- 1 šalotka, nadrobno
- sůl
- 2 stroužky česneku, nadrobno
- pár snítek tymiánu, lístečky odrhnuté + trocha na ozdobení
- 3 bulvy červené řepy, oloupané a nastrouhané nahrubo (cca 300 g)
- 250 g rýže arborio
- 900 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru, horkého
- 1 lžíce másla
- 65 g čerstvého sýra, nadrobeného
- tekutý med na pokapání
Příprava jídla
1 Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita šalotku, osolte, pak vhoďte česnek a lístky tymiánu a promíchejte. Přidejte řepu, rýži a minutu společně opékejte. Přilijte první naběračku vývaru a nechte vstřebat. Po částech přilévejte vývar (počkejte vždy, až se předchozí dávka vstřebá), dokud není rýže na skus a rizoto pěkně krémové.
2 Odstavte z ohně, vmíchejte máslo a dosolte. Podávejte s nadrobeným čerstvým sýrem, pokapané pár kapkami medu a posypané lístky tymiánu.
Přidat komentář