Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1706 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 274 g
Tuky 39 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proměňte u dětí poměrně nepopulární červenou řepu v kouzelně barevné rizoto. Budou ho zbožňovat!

Suroviny

olej 1 PL
nadrobno
sůl
česnek 2 stroužky
nadrobno
tymián
pár snítek, lístečky odrhnuté + trocha na ozdobení
bulva – oloupaná, nastrouhaná nahrubo (cca 300 g)
rýže arborio 250 g
vývar zeleninový 900 ml
horký, možno nahradit drůbežím
sýr 65 g
čerstvý, nadrobený
tekutý, na pokapání

Postup

1

Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita šalotku, osolte, pak vhoďte česnek a lístky tymiánu a promíchejte.

2

Přidejte řepu, rýži a minutu společně opékejte. Přilijte první naběračku vývaru a nechte vstřebat. Po částech přilévejte vývar (počkejte vždy, až se předchozí dávka vstřebá), dokud není rýže na skus a rizoto pěkně krémové.

3

Odstavte z ohně, vmíchejte máslo a dosolte. Podávejte s nadrobeným čerstvým sýrem, pokapané pár kapkami medu a posypané lístky tymiánu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč