Proměňte u dětí poměrně nepopulární červenou řepu v kouzelně barevné a krémové rizoto. Budou ho zbožňovat! Rizoto s červenou řepou jsme posypali rozdroleným čerstvým sýrem, ale klidně můžete použít i kozí sýr, ten si s červenou řepou náramně rozumí.
Suroviny
Postup
Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita šalotku, osolte, pak vhoďte česnek a lístky tymiánu a promíchejte.
Přidejte řepu, rýži a minutu společně opékejte. Přilijte první naběračku vývaru a nechte vstřebat. Po částech přilévejte vývar (počkejte vždy, až se předchozí dávka vstřebá), dokud není rýže na skus a rizoto pěkně krémové.
Odstavte z ohně, vmíchejte máslo a dosolte. Podávejte s nadrobeným čerstvým sýrem, pokapané pár kapkami medu a posypané lístky tymiánu.