Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto s červenou řepou

Proměňte u dětí poměrně nepopulární červenou řepu v kouzelně barevné rizoto. Budou ho zbožňovat!

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Rýže Italská

Ingredience

    • 1 lžíce oleje
    • 1 šalotka, nadrobno
    • sůl
    • 2 stroužky česneku, nadrobno
    • pár snítek tymiánu, lístečky odrhnuté + trocha na ozdobení
    • 3 bulvy červené řepy, oloupané a nastrouhané nahrubo (cca 300 g)
    • 250 g rýže arborio
    • 900 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru, horkého
    • 1 lžíce másla
    • 65 g čerstvého sýra, nadrobeného
    • tekutý med na pokapání

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita šalotku, osolte, pak vhoďte česnek a lístky tymiánu a promíchejte. Přidejte řepu, rýži a minutu společně opékejte. Přilijte první naběračku vývaru a nechte vstřebat. Po částech přilévejte vývar (počkejte vždy, až se předchozí dávka vstřebá), dokud není rýže na skus a rizoto pěkně krémové.

2 Odstavte z ohně, vmíchejte máslo a dosolte. Podávejte s nadrobeným čerstvým sýrem, pokapané pár kapkami medu a posypané lístky tymiánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí ‚cini minis‘

Vejce na slanině do ruky

Písmenková kuřecí polévka

Smažené kuře z trouby & coleslaw

Květák jako francouzské brambory

Jak děti naučit jíst více zeleniny?

REKLAMA

Přidat komentář