Proměňte u dětí poměrně nepopulární červenou řepu v kouzelně barevné rizoto. Budou ho zbožňovat!
Suroviny
olej
1
PL
šalotka
1
ks
nadrobno
sůl
česnek
2
stroužky
nadrobno
tymián
pár snítek, lístečky odrhnuté + trocha na ozdobení
červená řepa
3
ks
bulva – oloupaná, nastrouhaná nahrubo (cca 300 g)
rýže arborio
250
g
vývar zeleninový
900
ml
horký, možno nahradit drůbežím
máslo
1
PL
sýr
65
g
čerstvý, nadrobený
tekutý, na pokapání
Postup
1
Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita šalotku, osolte, pak vhoďte česnek a lístky tymiánu a promíchejte.
2
Přidejte řepu, rýži a minutu společně opékejte. Přilijte první naběračku vývaru a nechte vstřebat. Po částech přilévejte vývar (počkejte vždy, až se předchozí dávka vstřebá), dokud není rýže na skus a rizoto pěkně krémové.
3
Odstavte z ohně, vmíchejte máslo a dosolte. Podávejte s nadrobeným čerstvým sýrem, pokapané pár kapkami medu a posypané lístky tymiánu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak děti naučit jíst více zeleniny?(24 receptů)