Rizoto s červenou řepou

Rizoto s červenou řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1706 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 274 g
Tuky 39 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proměňte u dětí poměrně nepopulární červenou řepu v kouzelně barevné rizoto. Budou ho zbožňovat!

Suroviny

olej 1 PL
šalotka 1 ks
nadrobno
sůl
česnek 2 stroužky
nadrobno
tymián
pár snítek, lístečky odrhnuté + trocha na ozdobení
červená řepa 3 ks
bulva – oloupaná, nastrouhaná nahrubo (cca 300 g)
rýže arborio 250 g
vývar zeleninový 900 ml
horký, možno nahradit drůbežím
máslo 1 PL
sýr 65 g
čerstvý, nadrobený
med
tekutý, na pokapání

1 Ve velké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita šalotku, osolte, pak vhoďte česnek a lístky tymiánu a promíchejte. Přidejte řepu, rýži a minutu společně opékejte. Přilijte první naběračku vývaru a nechte vstřebat. Po částech přilévejte vývar (počkejte vždy, až se předchozí dávka vstřebá), dokud není rýže na skus a rizoto pěkně krémové.

2 Odstavte z ohně, vmíchejte máslo a dosolte. Podávejte s nadrobeným čerstvým sýrem, pokapané pár kapkami medu a posypané lístky tymiánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit