0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Květák jako francouzské brambory

Květák jako francouzské brambory
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Květák jako francouzské brambory

4.4/5 Počet hodnocení: 52
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1313 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 16 g
Tuky 114 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Děti nad květákem ohrnují nos? Zkuste ho zapéct se sýrem a šunkou a nezbude ani kousíček!

Suroviny

velký, rozebraný na růžičky
máslo 2 PL
rozpuštěné
sůl
pepř
čerstvě mletý
sýr 110 g
čedar nebo gouda, nastrouhaný
nastrouhaný
na čtverečky
pažitka
na posypání

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C.

2

Ve velké míse smíchejte růžičky květáku s rozpuštěným máslem, solí a pepřem.

3

Pak květák vsypte na plech vyložený pečicím papírem, aby byl v jedné vrstvě a růžičky se nepřekrývaly. Pečte v troubě cca 5 minut.

4

Mezitím v míse, ve které byl předtím květák, smíchejte společně obě smetany, polovinu sýrů a polovinu šunky.

5

Horký opečený květák vyndejte z trouby, vsypte do mísy se smetanou a sýrem a promíchejte.

6

Potom květák rozprostřete do zapékací nádoby o objemu 1,4 litru, posypte zbytkem sýrů a zbylými kostičkami sušené šunky.

7

Dejte zapéct na dalších 10 minut, až povrch bublá a zezlátne.

8

Servírujte posypané pažitkou. Stejným způsobem můžete připravit i brokolici.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč