Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květák jako francouzské brambory

Děti nad květákem ohrnují nos? Zkuste ho zapéct se sýrem a šunkou a nezbude ani kousíček!

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Pečení 0:15
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 velký květák, rozebraný na růžičky
    • 2 lžíce másla, rozpuštěného
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 ml zakysané smetany
    • 60 ml smetany ke šlehání
    • 110 g nastrouhaného sýra (čedar, gouda...)
    • 60 g nastrouhaného parmazánu
    • 60 g sušené šunky na čtverečky
    • pažitka na posypání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200°C. Ve velké míse smíchejte růžičky květáku s rozpuštěným máslem, solí a pepřem. Pak květák vsypte na plech vyložený pečicím papírem, aby byl v jedné vrstvě a růžičky se nepřekrývaly. Pečte v troubě cca 5 minut. Mezitím v míse, ve které byl předtím květák, smíchejte společně obě smetany, polovinu sýrů a polovinu šunky.

2 Horký opečený květák vyndejte z trouby, vsypte do mísy se smetanou a sýrem a promíchejte. Potom květák rozprostřete do zapékací nádoby o objemu 1,4 litru, posypte zbytkem sýrů a zbylými kostičkami sušené šunky. Dejte zapéct na dalších 10 minut, až povrch bublá a zezlátne. Servírujte posypané pažitkou. Stejným způsobem můžete připravit i brokolici.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí ‚cini minis‘

Vejce na slanině do ruky

Písmenková kuřecí polévka

Smažené kuře z trouby & coleslaw

Rizoto s červenou řepou

Jak děti naučit jíst více zeleniny?

REKLAMA

Přidat komentář