0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vejce na slanině do ruky

Vejce na slanině do ruky

4.4/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4714 kcal
Bílkoviny 478 g
Sacharidy 50 g
Tuky 280 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud necháte koláč déle v troubě, aby vejce více ztuhla, můžete jej klidně i nakrájet a dát dětem do svačinových krabiček – zaručeně se tak stanou králi hlavní přestávky. Všichni spolužáci budou chtít kousnout!

Suroviny

listové těsto 1 bal
hotové, rozválené
slanina 8 plátků
6–8 velkých plátků libové slaniny
čedar 100 g
strouhaný
rajčata cherry 250 g
vejce 9 ks
8 na koláč + 1 na potření okrajů
mražený hrášek 1 hrst
drobné růžičky brokolice, krátce povařené
sůl
pažitka
nasekaná, na posypání

Postup

1

Troubu rozpalte na 200°C. Těsto rozviňte přímo na plechu a na všech stranách přehněte konce mírně dovnitř, aby vznikl vyšší okraj, spoj přimáčkněte vidličkou. Dno propíchejte špejlí nebo vidličkou a dejte na 8 minut předpéct do trouby.

2

Na pánvi opečte slaninu, aby pustila tuk, ale nebyla ještě zcela křupavá.

3

Vyndejte předpečené těsto z trouby, posypte nastrouhaným sýrem, na sýr položte plátky slaniny a rozmístěte rajčátka. Do volných míst dále od okrajů opatrně vyklepněte vejce, kolem nasypte hrášek a růžičky brokolice, osolte a okraje potřete rozšlehaným vejcem.

4

Vraťte do trouby. Pečte dalších cca 10 minut, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal ještě částečně tekutý.

5

Po vyjmutí z trouby posypte pažitkou. Nechte chvilku vychladnout, pak nakrájejte na porce a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč