Písmenková kuřecí polévka

Písmenková kuřecí polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 189 g
Tuky 53 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakou polévku děti přímo zbožňují? Přece písmenkovou! Musíme přiznat, že i nám, redakčním dospělákům, se nad kouřícím talířem po tváři rozlil blažený úsměv.

Suroviny

Na vývar
kuřecí stehna 1.5 ks
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nahrubo
mrkev 1 ks
nahrubo
petržel 1 ks
nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené
bobkový list 2 ks
tymián 3 snítka
podle chuti
pepř kulička
sůl
K dokončení
kořenová zelenina
mrkev, petržel - podle chuti, na kolečka / kytičky
těstovinová písmenka
mražený hrášek
množství podle chuti
petrželka
nasekaná, na ozdobu

Pomocí nůžek na drůbež a nože rozporcujte kuřecí stehna na kusy o velikosti cca 5 cm. V hrnci s těžším dnem rozpalte olej, vhoďte na něj kuře a cibuli a opékejte, dokud maso nezačne zlátnout (5 minut). Pak přidejte mrkev, petržel a celer a opékejte ještě dalších pár minut. Ztlumte oheň, přiklopte a nechte kuře se zeleninou 20 minut dusit, aby pustilo šťávu. Pak sundejte poklici, do hrnce přilijte 1,8 litru horké vody, přidejte bobkový list, tymián, kuličky pepře a sůl. Jakmile se všechno začne vařit, opět ztlumte plamen a 30 minut vařte. Poté přeceďte, maso oberte a zbytek vyhoďte.

2 Do vývaru dejte zavařit nakrájenou zeleninu, vraťte do něj obrané maso. V dalším rendlíčku přiveďte vodu k varu, osolte a přidejte písmenkové těstoviny a uvařte je doměkka. Než se dovaří těstoviny, vsypte do polévky hrášek. Přidejte slité těstoviny, propláchnuté studenou vodou. Podle chuti dosolte a posypte nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit