Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí pizza s omáčkou s čerstvých rajčat

Domácí pizza s omáčkou s čerstvých rajčat

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné ks

Suroviny

Na těsto
sůl
olivový olej
Na domácí sugo
olivový olej
sůl
pepř
oregano
obloha podle chuti

Postup

1

Droždí smícháme s vlažnou vodou. V míse smícháme hladkou mouku s kapkou olivového oleje a špetkou soli, přidáme rozmíchané droždí a vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby přiléváme vodu. Těsto zabalíme do fólie a v lednici necháme chvíli odpočívat.

2

Mezitím připravíme domácí sugo.
Rajčata spaříme a oloupeme, pak je nasekáme na kostičky a orestujeme je na olivovém oleji.

3

Přidáme sůl a pepř, trošku čerstvého oregana a bobkový list a rajčata rozvaříme na pyré.

4

Těsto rozválíme na stejně velké placky, potřeme je rajčatovým sugem a přidáme další ingredience podle chuti.

  • Na jednu placku dáme vařenou šunku, čerstvou bazalku, plátky mozzarelly.
  • Na druhou placku dáme parmskou šunku, mozzarellu a černé olivy.
5

Pizzy necháme na rozpáleném grilu zapéct. Po upečení je pokapeme olivovým olejem a dozdobíme čerstvou rukolou a bazalkou.

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...