Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelizovaná malinová pizza

Karamelizovaná malinová pizza

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3526 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 318 g
Tuky 233 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po zdravém obědě si dopřejte lehký ovocný dezert – děti si ho okamžitě zamilují! Pokud jste naladěni na zdravý životní rytmus, nahraďte smetanu bílým jogurtem. Dospělým můžete do krému přidat pár lžiček malinového likéru.

Suroviny

pomerančová šťáva
z půlky pomeranče
maliny 300 g
Na krém
nebo malinová šťáva

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na půlcentimetrovou výšku a vykrojte čtyři kola o průměru 12 cm. Přesuňte na plech, propíchejte vidličkou a pečte deset minut.

2

Mezitím připravte krém: mascarpone prošlehejte s cukrem a šťávou nebo likérem. Smetanu ušlehejte do polotuha, vetřete k mascarpone a až do podávání uložte do lednice.

3

V pánvičce rozehřejte cukr s máslem a smetanou. Prohřívejte asi pět minut, až se cukr rozpustí a vznikne hladká karamelová omáčka typické světle hnědé barvy. Sejměte z ohně a vmíchejte nastrouhanou pomerančovou kůru.

4

Předpečené korpusy vyjměte a rozložte na ně maliny tak, aby zůstal volný asi půlcentimetrový okraj. Ovoce potřete karamelem, vraťte do trouby a pečte pět až osm minut, než okraje korpusů zezlátnou. Ozdobte krémem a přelijte zbylou karamelovou omáčkou.

Křehké těsto
Chcete si připravit domácí? Zkuste tenhle recept: prosijte 200 g hladké mouky a 60 g moučkového cukru, přidejte 120 g mírně změklého másla a 1 malý žloutek. Vše zpracujte na těsto. Před vyválením ho nechte půl hodiny odpočinout v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč