Po zdravém obědě si dopřejte lehký ovocný dezert – děti si ho okamžitě zamilují! Pokud jste naladěni na zdravý životní rytmus, nahraďte smetanu bílým jogurtem. Dospělým můžete do krému přidat pár lžiček malinového likéru.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na půlcentimetrovou výšku a vykrojte čtyři kola o průměru 12 cm. Přesuňte na plech, propíchejte vidličkou a pečte deset minut.
Mezitím připravte krém: mascarpone prošlehejte s cukrem a šťávou nebo likérem. Smetanu ušlehejte do polotuha, vetřete k mascarpone a až do podávání uložte do lednice.
V pánvičce rozehřejte cukr s máslem a smetanou. Prohřívejte asi pět minut, až se cukr rozpustí a vznikne hladká karamelová omáčka typické světle hnědé barvy. Sejměte z ohně a vmíchejte nastrouhanou pomerančovou kůru.
Předpečené korpusy vyjměte a rozložte na ně maliny tak, aby zůstal volný asi půlcentimetrový okraj. Ovoce potřete karamelem, vraťte do trouby a pečte pět až osm minut, než okraje korpusů zezlátnou. Ozdobte krémem a přelijte zbylou karamelovou omáčkou.
Křehké těsto
Chcete si připravit domácí? Zkuste tenhle recept: prosijte 200 g hladké mouky a 60 g moučkového cukru, přidejte 120 g mírně změklého másla a 1 malý žloutek. Vše zpracujte na těsto. Před vyválením ho nechte půl hodiny odpočinout v lednici.