0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Karamelizovaná malinová pizza

Karamelizovaná malinová pizza

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3526 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 318 g
Tuky 233 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po zdravém obědě si dopřejte lehký ovocný dezert – děti si ho okamžitě zamilují! Pokud jste naladěni na zdravý životní rytmus, nahraďte smetanu bílým jogurtem. Dospělým můžete do krému přidat pár lžiček malinového likéru.

Suroviny

listové těsto 400 g
mouka pšeničná hladká
na podsypání
krupicový cukr 100 g
máslo 50 g
smetana ke šlehání 2 PL
pomerančová šťáva
z půlky pomeranče
maliny 300 g
Na krém
mascarpone 100 g
moučkový cukr 2 PL
likér 2 PL
nebo malinová šťáva
smetana ke šlehání 75 g

1Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto na půlcentimetrovou výšku a vykrojte čtyři kola o průměru 12 cm. Přesuňte na plech, propíchejte vidličkou a pečte deset minut.

2Mezitím připravte krém: mascarpone prošlehejte s cukrem a šťávou nebo likérem. Smetanu ušlehejte do polotuha, vetřete k mascarpone a až do podávání uložte do lednice.

3V pánvičce rozehřejte cukr s máslem a smetanou. Prohřívejte asi pět minut, až se cukr rozpustí a vznikne hladká karamelová omáčka typické světle hnědé barvy. Sejměte z ohně a vmíchejte nastrouhanou pomerančovou kůru.

4Předpečené korpusy vyjměte a rozložte na ně maliny tak, aby zůstal volný asi půlcentimetrový okraj. Ovoce potřete karamelem, vraťte do trouby a pečte pět až osm minut, než okraje korpusů zezlátnou. Ozdobte krémem a přelijte zbylou karamelovou omáčkou.

Křehké těsto
Chcete si připravit domácí? Zkuste tenhle recept: prosijte 200 g hladké mouky a 60 g moučkového cukru, přidejte 120 g mírně změklého másla a 1 malý žloutek. Vše zpracujte na těsto. Před vyválením ho nechte půl hodiny odpočinout v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit