
Recepty z vydání
Kančí paštika
„Paštiku můžete podávat jako předkrm při opulentní hostině i jako pohoštění k pivu či vínu. Naši hosté Na Pekárně...
Pošírovaný losos & okurkový salátek s jogurtem
Tenhle recept nás dostal novým pojetím klasického řeckého tzatziki. Okurka nakrouhaná na tenké plátky s lososem dobře...
Dort se šlehačkou a mandlovým griliášem
Nadýchané, jemné a vláčné piškotové těsto je dobré samo o sobě. Se šlehačkou a griliášem vás však vynese do oblak.
Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem
Omáčce na těstoviny dodá jogurt krásně krémovou konzistenci.
Dušená kachna s nudlemi
„Nudle s kachnou či králíkem a s bylinkami dělám doma na přání dětem a myslím, že jsem v tom fakt dobrá. Jako...
Jarní kuřátko grilované na motýlka
Rozhodli jsme se pro směs koření inspirovanou Marokem, protože při grilování krásně vynikne její vůně a chuť.
Zapékané mušle s ricottou a bazalkovým olejem
Rajčatovou omáčku i bazalkový olej si můžete připravit až 12 hodin předem – vaření pak bude mnohem snazší a rychlejší.
Oříškové dortíky s kávovým krémem
Když piškotové těsto vylepšíte mletými ořechy, vznikne moučník, po kterém se jen zapráší – zvlášť když mu dáte...
Koktejl Apetit
Na naši narozeninovou party jsme si nechali namíchat vlastní drink. Chtěli jsme, aby byl stejný jako my –...
Květinové cake pops
Klasické cake pops jsou z piškotu a krému, ale udělat se dají i z obyčejných kupovaných piškotů. Takhle je pro nás...
Rýžový nákyp se sušenými švestkami v portském
„Rýžový nákyp jsem neměl rád, dokud jsem si recept nevylepšil – švestkami v portském, pudinkem a pravou...
Bramboračka Dity P.
„Prozrazuju vám nejobyčejnější a největší tajemství naší rodiny. Naši bramboračku,“ svěřila nám tento...
Pečená vepřová panenka s broskvovou salsou
Pikantní broskvová salsa dodá jinak chuťově neutrální panence ten pravý šmrnc.
Rajčátka plněná kuskusem
Skvělý předkrm – pikantní rajčátka zaženou největší hlad...
Lodičky s modrým sýrem a ořechy
Osvědčenou a mnohokrát prověřenou kombinaci modrého sýra a ořechů jsme osvěžili navinulými brusinkami, a získali tak...
Bleskově marinovaný losos
Zkombinovali jsme to nejlepší z japonského suši a švédského gravadlaxu. Salátek s krátce marinovaným čerstvým lososem...
Gin & tonic koláčky
Trochu sladké, trochu kyselé... Tyhle koláčky jsou ideální tečkou za obědem, na který můžete navázat ginem s tonikem v...
Třené řezy s jablky a tvarohovým krémem
„Příprava těchto řezů je sice časově náročnější, ale jsou tak vláčné a dobré, že se to vyplatí,“ říká...
Jogurtovo-medové semifreddo s ovocem
Na výrobu této zmrzliny nepotřebujete zmrzlinovač, jen tyčák, čas a místo v mrazáku. Ideální je udělat ji den dva...
Grilovaná panenka v pitě s jogurtovým dipem
Tenhle recept připomíná klasický gyros – jogurtové dipy jsou v Řecku jako doma! Jogurt je v receptu hned dvakrát –...
Jogurtová polévka s kroupami a cizrnovými koftami
Takhle jste kroupy ještě nejedli – v krémové polévce, ve které se snoubí jemná nakyslost jogurtu a citronu s ostrostí...
Jogurtová bábovka
Hledáte recept na klasickou bábovku, ovšem žádnou ‚dusivku‘? Tady je! Nadýchaná, vláčná – jedním...
Makronky
Rozkošný francouzský dezert vás krok za krokem naučí cukrářka Zuzana Dvořáková.
Makronkový dort jako z Paříže
Chystáte-li menší oslavu, upečte klidně jen jedno či dvě patra. Velikost dortu snadno přizpůsobíte počtu hostů. Piškot...
Přidat komentář