Nejvyšší nostalgická lahůdka, vyrobte si vlastní švýcarský piškot s ovocnou náplní z jahodového džemu. Tento snadný dezert je skvělý pro zábavu a narozeninové oslavy.
Suroviny
Postup
Troubu rozehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 16 x 28 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem.
Vejce, cukr a vanilkový extrakt spolu šlehejte 5 minut elektrickým ručním šlehačem do husté světlé pěny. Jemně vmíchejte mouku tak, aby v těstě nezbyly žádné hrudky. Těsto nalijte na plech a rovnoměrně rozetřete až ke krajům. Pečte 10–12 minut dozlatova. Dávejte pozor, abyste piškot nepřepekli, nebo se při rolování zlomí.
Zatímco se piškot peče, posypte arch pečícího papíru 2 lžícemi cukru. Džem zahřejte v mikrovlnné troubě na 20 sekund.
Upečený piškot vyklopte na pocukrovaný papír. Sloupněte papír, na kterém se piškot pekl. Piškot potřete nahřátým džemem. Srolujte od kratšího okraje pomocí papíru, který vám pomůže, a poté nechte vychladnout na mřížce.
Recept i fotografie převzaty z BBC Good Food.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tucet rychlých nedělních moučníků, které pekla už vaše babička(12 receptů )
- Retro, které je pořád in: Snadné piškotové dezerty (17 receptů )