Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Oříškové dortíky s kávovým krémem
Oříškové dortíky s kávovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Oříškové dortíky s kávovým krémem

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Na 15-20 dortíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6505 kcal
Bílkoviny 387 g
Sacharidy 394 g
Tuky 377 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když piškotové těsto vylepšíte mletými ořechy, vznikne moučník, po kterém se jen zapráší – zvlášť když mu dáte lákavou formu dortíků ‚do ruky‘.

Související recepty

Suroviny

vejce 6 ks
pokojové teploty
olej 100 g
lze nahradit rozpuštěným máslem
Na kávovou pěnu
káva instantní 3 ČL
želatina 2 plátky
kvalitní
Na ozdobu
tmavá čokoláda 100 g
káva zrnková
v čokoládě

Postup

1

Na kávovou pěnu vlijte smetanu do kastrůlku, přiveďte těsně pod bod varu a vmíchejte kávu. Želatinu namočte do misky se studenou vodou (k namočení potřebuje jen pár minut, dejte pozor, aby se vám ve vodě nerozpustila). Čokoládu nalámejte do misky a zalijte horkou kávovou smetanou. Želatinu vymačkejte a přidejte do misky. Pomalu míchejte tak, aby se čokoláda i želatina ve smetaně dokonale rozpustily. Dejte chladit.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Opatrně vmíchejte mouku tak, aby v těstě nezůstaly hrudky. Nakonec vmíchejte ořechy a olej nebo máslo. Těsto vlijte do vymazaných formiček na malé dortíky (použít můžete i formičky na muffiny s rovnými stěnami), dejte do trouby a pečte asi 12–15 minut.

3

Kávovou smetanu vyjměte z lednice a ušlehejte dotuha. Vychladlé dortíky prořízněte a naplňte kávovou šlehačkou.

4

Hotové dortíky přelijte rozpuštěnou hořkou čokoládou a nakonec ozdobte kávovými zrny.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte formičky v potřebném rozměru nebo tvaru, můžete upéct i vyšší piškotový plát, vykrájet z něj kolečka kulatým vykrajovátkem a složit je po dvou na sebe.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...