0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

Hodnocení receptu
2.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2002 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 163 g
Tuky 142 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 2
umleté
máslo 125 g
třtinový cukr 0.5
sůl 1 PL

Sušenky umeleme v mixéru nebo nadrtíme, přidáme rozpuštěné máslo , sůl a třtinový cukr. Vše natlačíme do máslem vymazané dortové formy, můžeme si pomoct naběračkou při mačkání, a upečeme v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 20 minut. Poté necháme vychladit.


Mezitím začneme připravovat náplň – rozmixujeme sýr Philadelphia, přidáme smetanu, vejce, vanilku, cukr a koření, vše umixujeme do hladka. Vychlazenou formu obalíme po stranách alobalem a nalijeme do ní připravenou náplň. Formu s obsahem na cheesecake položíme do jiné širší formy, např. keramické koláčové, pánve či pekáčku. Použila jsem keramickou koláčovou formu, do níž nalijeme vřící vodu, vložíme společně do trouby a necháme péct 1:45, poté ještě hodinu necháme ve vypnuté troubě s otevřenými dvířky a po vychlazení necháme nejlépe přes noc v lednici. Podáváme se šlehačkou a zdobíme ořechy.

Autor: lennus

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit