Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus
sušenky 2
umleté
máslo 125 g
třtinový cukr 0.5
sůl 1 PL

Sušenky umeleme v mixéru nebo nadrtíme, přidáme rozpuštěné máslo , sůl a třtinový cukr. Vše natlačíme do máslem vymazané dortové formy, můžeme si pomoct naběračkou při mačkání, a upečeme v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 20 minut. Poté necháme vychladit.


Mezitím začneme připravovat náplň – rozmixujeme sýr Philadelphia, přidáme smetanu, vejce, vanilku, cukr a koření, vše umixujeme do hladka. Vychlazenou formu obalíme po stranách alobalem a nalijeme do ní připravenou náplň. Formu s obsahem na cheesecake položíme do jiné širší formy, např. keramické koláčové, pánve či pekáčku. Použila jsem keramickou koláčovou formu, do níž nalijeme vřící vodu, vložíme společně do trouby a necháme péct 1:45, poté ještě hodinu necháme ve vypnuté troubě s otevřenými dvířky a po vychlazení necháme nejlépe přes noc v lednici. Podáváme se šlehačkou a zdobíme ořechy.

Autor: lennus

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit