Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dárečky a sobi z perníku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné Na 25-30 perníčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3174 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 507 g
Tuky 83 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhodnete-li se perníčky pověsit na stromeček, mějte jich zásobu na doplňování. Jsou totiž tak dobré, že na něm nikdy dlouho viset nebudou...

Suroviny

tmavá čokoláda 30 g
vejce 1 ks
med 2 PL
kypřicí prášek do perníku ½ bal
Na polevu
200–250 g podle potřeby
podle potřeby

Postup

1

Čokoládu dejte do misky, přidejte máslo a nechte ve vodní lázni rozpustit (nebo rozpusťte opatrně v mikrovlnné troubě). Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Vejce smíchejte s cukrem a medem, přilijte rozpuštěnou čokoládu s máslem a lehce prošlehejte. Až se směs spojí, přisypte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vše spojte a vypracujte vláčné hladké těsto. Troubu zahřejte na 185°C.

2

Těsto vyválejte na lehce pomoučněném válu na plát silný asi 5mm, vykrajujte tvary a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je cca 6–9 minut podle velikosti.

3

Na polevu prošlehejte bílek a pomalu do něj zašlehejte cukr (pozor, šlehat musíte opravdu pomalu, jinak ušleháte sníh), případně zřeďte citronovou šťávou. Polovinu obarvěte potravinářskou barvou a zdobte perníčky: plné plochy dělejte pomocí širokého štětce, nechte zaschnout a dozdobte druhou barvou pomocí zdobicího sáčku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

05.12.2016 15:15

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, kde je možné sehnat, tyto roztomilé vykrajovátka sobů?
Předem děkuji za odpověď.

Apetit magazín