Dárečky a sobi z perníku

Dárečky a sobi z perníku

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do hodiny Snadné Na 25-30 perníčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2921 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 451 g
Tuky 83 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhodnete-li se perníčky pověsit na stromeček, mějte jich zásobu na doplňování. Jsou totiž tak dobré, že na něm nikdy dlouho viset nebudou...

Suroviny

tmavá čokoláda 30 g
máslo 60 g
vejce 1 ks
moučkový cukr 60 g
med 2 PL
mouka pšeničná hladká 250 g
+ na vál
0.5
prášek do pečiva do perníku
kakao 2 PL
holandského typu
Na polevu
bílek 1 ks
moučkový cukr 200 g
citronová štáva
podle potřeby
potravinářská barva červená

1 Čokoládu dejte do misky, přidejte máslo a nechte ve vodní lázni rozpustit (nebo rozpusťte opatrně v mikrovlnné troubě). Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Vejce smíchejte s cukrem a medem, přilijte rozpuštěnou čokoládu s máslem a lehce prošlehejte. Až se směs spojí, přisypte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vše spojte a vypracujte vláčné hladké těsto. Troubu zahřejte na 185°C.

2 Těsto vyválejte na lehce pomoučněném válu na plát silný asi 5mm, vykrajujte tvary a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je cca 6–9 minut podle velikosti.

3 Na polevu prošlehejte bílek a pomalu do něj zašlehejte cukr (pozor, šlehat musíte opravdu pomalu, jinak ušleháte sníh), případně zřeďte citronovou šťávou. Polovinu obarvěte potravinářskou barvou a zdobte perníčky: plné plochy dělejte pomocí širokého štětce, nechte zaschnout a dozdobte druhou barvou pomocí zdobicího sáčku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

Klara Vojvodikova

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, kde je možné sehnat, tyto roztomilé vykrajovátka sobů?
Předem děkuji za odpověď.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit