0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dárečky a sobi z perníku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Na 25-30 perníčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3174 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 507 g
Tuky 83 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhodnete-li se perníčky pověsit na stromeček, mějte jich zásobu na doplňování. Jsou totiž tak dobré, že na něm nikdy dlouho viset nebudou...

Suroviny

tmavá čokoláda 30 g
máslo 60 g
vejce 1 ks
moučkový cukr 60 g
med 2 PL
mouka pšeničná hladká 250 g
+ na vál
kypřicí prášek do perníku ½ bal
kakao holandského typu 2 PL
Na polevu
moučkový cukr 250 g
200–250 g podle potřeby
citronová šťáva
podle potřeby
potravinářské barvivo
červené

1 Čokoládu dejte do misky, přidejte máslo a nechte ve vodní lázni rozpustit (nebo rozpusťte opatrně v mikrovlnné troubě). Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Vejce smíchejte s cukrem a medem, přilijte rozpuštěnou čokoládu s máslem a lehce prošlehejte. Až se směs spojí, přisypte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vše spojte a vypracujte vláčné hladké těsto. Troubu zahřejte na 185°C.

2 Těsto vyválejte na lehce pomoučněném válu na plát silný asi 5mm, vykrajujte tvary a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je cca 6–9 minut podle velikosti.

3 Na polevu prošlehejte bílek a pomalu do něj zašlehejte cukr (pozor, šlehat musíte opravdu pomalu, jinak ušleháte sníh), případně zřeďte citronovou šťávou. Polovinu obarvěte potravinářskou barvou a zdobte perníčky: plné plochy dělejte pomocí širokého štětce, nechte zaschnout a dozdobte druhou barvou pomocí zdobicího sáčku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

Klara Vojvodikova

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, kde je možné sehnat, tyto roztomilé vykrajovátka sobů?
Předem děkuji za odpověď.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč