0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dárečky a sobi z perníku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Na 25-30 perníčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3174 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 507 g
Tuky 83 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhodnete-li se perníčky pověsit na stromeček, mějte jich zásobu na doplňování. Jsou totiž tak dobré, že na něm nikdy dlouho viset nebudou...

Suroviny

tmavá čokoláda 30 g
máslo 60 g
vejce 1 ks
moučkový cukr 60 g
med 2 PL
mouka pšeničná hladká 250 g
+ na vál
kypřicí prášek do perníku 0.5 bal
kakao holandského typu 2 PL
Na polevu
bílek 1 ks
moučkový cukr 250 g
200–250 g podle potřeby
citronová štáva
podle potřeby
potravinářské barvivo
červené

1 Čokoládu dejte do misky, přidejte máslo a nechte ve vodní lázni rozpustit (nebo rozpusťte opatrně v mikrovlnné troubě). Nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Vejce smíchejte s cukrem a medem, přilijte rozpuštěnou čokoládu s máslem a lehce prošlehejte. Až se směs spojí, přisypte mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vše spojte a vypracujte vláčné hladké těsto. Troubu zahřejte na 185°C.

2 Těsto vyválejte na lehce pomoučněném válu na plát silný asi 5mm, vykrajujte tvary a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je cca 6–9 minut podle velikosti.

3 Na polevu prošlehejte bílek a pomalu do něj zašlehejte cukr (pozor, šlehat musíte opravdu pomalu, jinak ušleháte sníh), případně zřeďte citronovou šťávou. Polovinu obarvěte potravinářskou barvou a zdobte perníčky: plné plochy dělejte pomocí širokého štětce, nechte zaschnout a dozdobte druhou barvou pomocí zdobicího sáčku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

Klara Vojvodikova

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, kde je možné sehnat, tyto roztomilé vykrajovátka sobů?
Předem děkuji za odpověď.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit