0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkové briošky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 2 bochníčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3577 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 302 g
Tuky 202 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když briošku z lahodného máslového těsta s meruňkami opečete v topinkovači a namažete máslem, máte snídani snů!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 370 g
typ 00
moučkový cukr 50 g
droždí sušené 7 g
sůl 2 ČL
mléko 100 ml
vejce 4 ks
máslo 180 g
změklé
sušené, omyté v horké vodě a pokrájené

1 V hnětači nebo míse spojte mouku, cukr, droždí a sůl a poté přidejte mléko a tři vejce. Míchejte pět minut v mixéru, případně osm minut ručně, dohladka. Přidejte máslo a míchejte ještě pět, respektive deset minut. Těsto přemístěte do vymaštěné mísy a ponechte přes noc v chladničce.

2 Vymastěte dvě formy na biskupský chlebíček. Rozdělte těsto na šestnáct dílků a do každého zapíchněte pár kousků meruňky. Z kousků těsta vyválejte kuličky a po dvou je skládejte do forem, dokud nebudou plné. Do každé formičky by se mělo vejít osm kousků. ­Briošky před pečením nechte tři hodiny dokynout, aby zvětšily objem na dvojnásobek.

3 Rozehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Briošky potřete našlehaným vejcem a pečte dvacet minut do zlatohněda (při poklepu by měly znít dutě). Nechte je vychladnout na mřížce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/06, str.29

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč