Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkové briošky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 2 bochníčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3577 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 302 g
Tuky 202 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když briošku z lahodného máslového těsta s meruňkami opečete v topinkovači a namažete máslem, máte snídani snů!

Související recepty

Suroviny

droždí sušené 7 g
sůl 2 ČL
mléko 100 ml
vejce 4 ks
máslo 180 g
změklé
sušené, omyté v horké vodě a pokrájené

Postup

1

V hnětači nebo míse spojte mouku, cukr, droždí a sůl a poté přidejte mléko a tři vejce. Míchejte pět minut v mixéru, případně osm minut ručně, dohladka. Přidejte máslo a míchejte ještě pět, respektive deset minut. Těsto přemístěte do vymaštěné mísy a ponechte přes noc v chladničce.

2

Vymastěte dvě formy na biskupský chlebíček. Rozdělte těsto na šestnáct dílků a do každého zapíchněte pár kousků meruňky. Z kousků těsta vyválejte kuličky a po dvou je skládejte do forem, dokud nebudou plné. Do každé formičky by se mělo vejít osm kousků. ­Briošky před pečením nechte tři hodiny dokynout, aby zvětšily objem na dvojnásobek.

3

Rozehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Briošky potřete našlehaným vejcem a pečte dvacet minut do zlatohněda (při poklepu by měly znít dutě). Nechte je vychladnout na mřížce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

04.09.2007 16:30
Recept se nachází v č.1/06, str.29

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...