Když briošku z lahodného máslového těsta s meruňkami opečete v topinkovači a namažete máslem, máte snídani snů!
Suroviny
Postup
V hnětači nebo míse spojte mouku, cukr, droždí a sůl a poté přidejte mléko a tři vejce. Míchejte pět minut v mixéru, případně osm minut ručně, dohladka. Přidejte máslo a míchejte ještě pět, respektive deset minut. Těsto přemístěte do vymaštěné mísy a ponechte přes noc v chladničce.
Vymastěte dvě formy na biskupský chlebíček. Rozdělte těsto na šestnáct dílků a do každého zapíchněte pár kousků meruňky. Z kousků těsta vyválejte kuličky a po dvou je skládejte do forem, dokud nebudou plné. Do každé formičky by se mělo vejít osm kousků. Briošky před pečením nechte tři hodiny dokynout, aby zvětšily objem na dvojnásobek.
Rozehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Briošky potřete našlehaným vejcem a pečte dvacet minut do zlatohněda (při poklepu by měly znít dutě). Nechte je vychladnout na mřížce.
Komentáře