0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkové briošky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 2 bochníčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3577 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 302 g
Tuky 202 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když briošku z lahodného máslového těsta s meruňkami opečete v topinkovači a namažete máslem, máte snídani snů!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 370 g
typ 00
moučkový cukr 50 g
droždí sušené 7 g
sůl 2 ČL
mléko 100 ml
vejce 4 ks
máslo 180 g
změklé
meruňky 140 g
sušené, omyté v horké vodě a pokrájené

1 V hnětači nebo míse spojte mouku, cukr, droždí a sůl a poté přidejte mléko a tři vejce. Míchejte pět minut v mixéru, případně osm minut ručně, dohladka. Přidejte máslo a míchejte ještě pět, respektive deset minut. Těsto přemístěte do vymaštěné mísy a ponechte přes noc v chladničce.

2 Vymastěte dvě formy na biskupský chlebíček. Rozdělte těsto na šestnáct dílků a do každého zapíchněte pár kousků meruňky. Z kousků těsta vyválejte kuličky a po dvou je skládejte do forem, dokud nebudou plné. Do každé formičky by se mělo vejít osm kousků. ­Briošky před pečením nechte tři hodiny dokynout, aby zvětšily objem na dvojnásobek.

3 Rozehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Briošky potřete našlehaným vejcem a pečte dvacet minut do zlatohněda (při poklepu by měly znít dutě). Nechte je vychladnout na mřížce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit