Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3553 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 301 g
Tuky 202 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Když briošku z lahodného máslového těsta s meruňkami opečete v topinkovači a namažete máslem, máte snídani snů!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 370 g
typ 00
moučkový cukr 50 g
7 g
sušené droždí
sůl 2 ČL
mléko 100 ml
vejce 4 ks
máslo 180 g
změklé
meruňky 140 g
sušené, omyté v horké vodě a pokrájené
1. V hnětači nebo míse spojte mouku, cukr, droždí a sůl a poté přidejte mléko a tři vejce. Míchejte pět minut v mixéru, případně osm minut ručně, dohladka. Přidejte máslo a míchejte ještě pět, respektive deset minut. Těsto přemístěte do vymaštěné mísy a ponechte přes noc v chladničce.

2. Vymastěte dvě formy na biskupský chlebíček. Rozdělte těsto na šestnáct dílků a do každého zapíchněte pár kousků meruňky. Z kousků těsta vyválejte kuličky a po dvou je skládejte do forem, dokud nebudou plné. Do každé formičky by se mělo vejít osm kousků. ­Briošky před pečením nechte tři hodiny dokynout, aby zvětšily objem na dvojnásobek.

3. Rozehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Briošky potřete našlehaným vejcem a pečte dvacet minut do zlatohněda (při poklepu by měly znít dutě). Nechte je vychladnout na mřížce.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit