Dort nadýchaný jako obláček, voňavý po másle, šťavnatý po ovoci a lákavý, jen se ho dotknout...
Suroviny
Postup
Všechny ingredience kromě oleje vložte v uvedeném pořadí do mixéru a 3 minuty mixujte. Hotové těsto nechte minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici. Ještě lepší ale je připravit si ho večer a nechat odležet do rána.
Ráno rozpalte pánev a těsto do ní nalévejte pomocí naběračky. Opékejte palačinky z obou stran. Nechte je dokonale vychladnout.
Ovoce vypeckujte a odstopkujte a s trochou vody rozvařte na kaši. Poté směs přes síto přepasírujte do jiné nádoby, vmíchejte do ní vanilkovou pastu a nechte vychladnout. Kdyby se vám zdálo, že směs netuhne, můžete ji případně zahustit povařením se škrobem a dosladit.
Smetanu vyšlehejte dotuha a poté do ní opatrně vmíchejte řecký jogurt a kůru a šťávu z limety. Doslaďte podle chuti.
Když jsou všechny části budoucího dortu vychlazené, můžete začít skládat. Začněte palačinkou, potřete ji krémem, přikryjte další palačinkou, kterou pomažete ovocnou směsí. Takhle střídejte vrstvy, až do spotřebovaní surovin. Dejte vychladit. Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem.
Komentáře
Krása, jen mi povězte, jak ho pak rozkrojit, aby vše nevyteklo... :D
Děkujeme :-)! Moc elegantně to nejde, ale čím vychlazenější dort a tenčí a ostřejší nůž, tím méně nepořádku :-)!