Tvarohovo-špaldový nákyp s jablky

Tvarohovo-špaldový nákyp s jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 77 g
Cukr 154 g
Tuky 66 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept podle čtenářů webu Ministerstva zemědělství upravila Hanka Zemanová.

Suroviny

jablka 4 ks
bio (cca 500g)
tvaroh 500 g
bio
rozinky 100 g
bio (omyté)
7 PL
sirup z agáve či med
100 g
špaldová krupice celozrnná + na vysypání formy
vanilka
trochu pravé mleté
skořice 1 ČL
mletá
zázvor (čerstvý) 1 ČL
mletý
vejce 3 ks
(bio) - bílky a žloutky zvlášť
vlašské ořechy 1 hrst
máslo
na vymazání formy

1 Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Dvě nastrouhejte nahrubo, dvě nakrájejte na půlměsíce nebo větší kostky.

2 Smíchejte tvaroh, jablka, rozinky, sirup, krupici, koření, ořechy a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte.

3 Předehřejte troubu na 160 stupňů. Vymažte formu na biskupský chlebíček máslem a vysypte krupicí. Navršte dovnitř připravenou hmotu a pečte 45 minut.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit