0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tvarohovo-špaldový nákyp s jablky

Tvarohovo-špaldový nákyp s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tvarohovo-špaldový nákyp s jablky

3.6 / 5. Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2305 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 307 g
Tuky 48 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept podle čtenářů webu Ministerstva zemědělství upravila Hanka Zemanová. Nákyp vám kombinací surovin i výslednou chutí připomene oblíbenou žemlovku.

Suroviny

jablko 4 ks
cca 500 g
tvaroh měkký 500 g
rozinky 100 g
omyté
agávový sirup 7 PL
nebo med
krupice špaldová 100 g
celozrnná + na vysypání formy
vanilka 1 špetka
mletá
skořice 1 ČL
mletá
zázvor (mletý) 1 ČL
vejce 3 ks
bílky a žloutky zvlášť
vlašské ořechy 1 hrst
máslo
na vymazání formy

1 Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Dvě nastrouhejte nahrubo, dvě nakrájejte na půlměsíce nebo větší kostky.

2 Smíchejte tvaroh, jablka, rozinky, sirup, krupici, koření, ořechy a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte.

3 Předehřejte troubu na 160 stupňů. Vymažte formu na biskupský chlebíček máslem a vysypte krupicí. Navršte dovnitř připravenou hmotu a pečte 45 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit