Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohovo-špaldový nákyp s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2305 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 307 g
Tuky 48 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept podle čtenářů webu Ministerstva zemědělství upravila Hanka Zemanová. Nákyp vám kombinací surovin i výslednou chutí připomene oblíbenou žemlovku.

Suroviny

cca 500 g
rozinky 100 g
omyté
agávový sirup 7 PL
nebo med
krupice špaldová 100 g
celozrnná + na vysypání formy
vanilka 1 špetka
mletá
mletá
zázvor (mletý) 1 ČL
vejce 3 ks
bílky a žloutky zvlášť
na vymazání formy

Postup

1

Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Dvě nastrouhejte nahrubo, dvě nakrájejte na půlměsíce nebo větší kostky.

2

Smíchejte tvaroh, jablka, rozinky, sirup, krupici, koření, ořechy a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte.

3

Předehřejte troubu na 160 stupňů. Vymažte formu na biskupský chlebíček máslem a vysypte krupicí. Navršte dovnitř připravenou hmotu a pečte 45 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín