Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohovo-špaldový nákyp s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2305 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 307 g
Tuky 48 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept podle čtenářů webu Ministerstva zemědělství upravila Hanka Zemanová. Nákyp vám kombinací surovin i výslednou chutí připomene oblíbenou žemlovku.

Suroviny

cca 500 g
rozinky 100 g
omyté
agávový sirup 7 PL
nebo med
krupice špaldová 100 g
celozrnná + na vysypání formy
vanilka 1 špetka
mletá
mletá
zázvor (mletý) 1 ČL
vejce 3 ks
bílky a žloutky zvlášť
na vymazání formy

1 Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Dvě nastrouhejte nahrubo, dvě nakrájejte na půlměsíce nebo větší kostky.

2 Smíchejte tvaroh, jablka, rozinky, sirup, krupici, koření, ořechy a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte.

3 Předehřejte troubu na 160 stupňů. Vymažte formu na biskupský chlebíček máslem a vysypte krupicí. Navršte dovnitř připravenou hmotu a pečte 45 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč