Recept podle čtenářů webu Ministerstva zemědělství upravila Hanka Zemanová. Nákyp vám kombinací surovin i výslednou chutí připomene oblíbenou žemlovku.
Suroviny
jablko
4
ks
cca 500 g
tvaroh měkký
500
g
rozinky
100
g
omyté
agávový sirup
7
PL
nebo med
krupice špaldová
100
g
celozrnná + na vysypání formy
vanilka
1
špetka
mletá
skořice
1
ČL
mletá
zázvor (mletý)
1
ČL
vejce
3
ks
bílky a žloutky zvlášť
vlašské ořechy
1
hrst
na vymazání formy
Postup
1
Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Dvě nastrouhejte nahrubo, dvě nakrájejte na půlměsíce nebo větší kostky.
2
Smíchejte tvaroh, jablka, rozinky, sirup, krupici, koření, ořechy a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte.
3
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Vymažte formu na biskupský chlebíček máslem a vysypte krupicí. Navršte dovnitř připravenou hmotu a pečte 45 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů )