Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 35
Do hodiny Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3742 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 257 g
Tuky 239 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden nikdy nestačí!

Suroviny

mák celý 120 g
mléko 170 ml
svařené
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ¼ ČL
máslo 115 g
změklé
vejce 2 ks
citron ½ ks
kůra nastrouhaná najemno
mandle plátky 120 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Nemletý mák zalijte svařeným mlékem. Dejte stranou a nechte zchladnout.

2

V misce smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl a prosejte přes jemné síto. V jiné míse vyšlehejte máslo a cukr do nadýchané pěny. Postupně do máslové pěny zašlehejte vejce. Vmíchejte sypkou směs, mák s mlékem, citronovou šťávu a kůru a 100 g nasekaných mandlových lupínků. Směs rozdělte do připravených formiček, posypte zbylými mandlovými lupínky a pečte 20–25 minut, aby špejle zapíchnutá do těsta byla po vytažení čistá a suchá.

NĚCO NAVÍC
Muffiny můžete po vychladnutí ozdobit polevou smíchanou ze 100 g moučkového cukru a cca 1 lžíce citronové šťávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč