Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pistáciová zmrzlina

Pistáciová zmrzlina je skutečným přepychem – pistácie nejsou levné a investovat musíte i energii a čas, abyste je zbavili všech slupek. Výsledek ale stojí za to: krémová zmrzlina s jemně zelenou barvou a výrazně oříškovou chutí.

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 litr zmrzliny
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 20 g sušeného mléka, polotučného
    • 150 g krupicového cukru
    • 380 ml smetany ke šlehání
    • 400 ml mléka + 2 lžíce navíc
    • 50 g kukuřičného sirupu nebo glukózy (k dostání v cukrářských potřebách)
    • špetka soli
    • 10 g kukuřičného škrobu
    • 100 g pistáciové pasty, domácí nebo kupované (jak na domácí v textu vlevo nebo koupíte např. v Lepé foods)
    • hrst nesolených pistácií bez slupky na ozdobení

Příprava jídla

1 V misce dobře promíchejte sušeného mléko a krupicový cukr. Do rendlíku nalijte smetanu, mléko a kukuřičný sirup nebo glukózu, přidejte sůl a přiveďte těsně k varu.

2 Ke smetanové směsi vsypte sušené mléko s cukrem, vařte a míchejte zhruba dvě minuty. Škrob rozmíchejte se 2 lžícemi mléka na hladkou kašičku a tu vlijte do hrnce. Povařte za stálého míchání (ideálně míchejte gumovou stěrkou, s jejíž pomocí dobře poznáte i hustotu) další 3 minuty, až směs začne mírně ode dna houstnout.

3 Přelijte směs před cedník (ten zachytí případné nerozpuštěné sušeného mléko) do nerezové mísy. Přidejte pistáciovou pastu a dobře promíchejte. Mísu vložte do lázně se studenou vodou a kostkami ledu, abyste směs co nejrychleji zchladili, občas zamíchejte. Vlažnou ji umístěte do lednice a nechte úplně vychladit.

4 Studenou směs nalijte do zmrzlinovače a zamrazte, a buď rovnou servírujte (bude mít konzistenci točené zmrzliny), nebo ji přendejte do vhodné nádoby a nechte minimálně dvě hodiny nebo nejlépe přes noc zatvrdnout v mrazáku. Před servírováním nechte povolit a zdobte sekanými pistáciemi.

5 Pokud zmrzlinovač nemáte, nalijte směs do mrazuvzdorné nádoby a dejte do mrazáku. Během mražení ji v pravidelných (cca 45minutových) intervalech vytahujte a promíchávejte tyčovým mixérem. Opakujte, dokud směs není hladká. Před servírováním vyjměte zmrzlinu z mrazáku a nechte ji povolit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pohár Horká láska

Churros sendviče s mandlovou zmrzlinou

Tropická zmrzlinová bomba

Hruškový sorbet s křupavou hruškou

Zmrzlina à la mrkvový dort

Přidat komentář