Zálivka dokáže salát proměnit k nepoznání. Nedržte se tentokrát při zdi a zkuste připravit bohatou krémovou variantu!
Suroviny
majonéza
6
PL
zakysaná smetana
6
PL
možno nahradit podmáslím
vinný ocet bílý
3
PL
česnek sušený
1
ČL
možno nahradit asi 1/2 lžičky drceného česneku
kopr
1
hrst
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý, podle chuti
Postup
1
Prošlehejte 6 lžic majonézy, 6 lžic zakysané smetany či kysaného podmáslí, 3 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičku česnekového prášku či asi 1/2 lžičky drceného česneku a hrst nasekaného kopru. Osolte, opepřete a dolaďte podle chuti.
NĚCO NAVÍC
Ideální ke klínkům ledového salátu, k římskému salátu či Little Gem, brokolici, mrkvi a řapíkatému celeru. A také ke grilovaným/pečeným křidélkům či bramborám.