Farmářská (rančerská) zálivka

Farmářská (rančerská) zálivka

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 782 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 14 g
Tuky 80 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zálivka dokáže salát proměnit k nepoznání. Nedržte se tentokrát při zdi a zkuste připravit bohatou krémovou variantu!

Suroviny

majonéza 6 PL
zakysaná smetana 6 PL
možno nahradit podmáslím
vinný ocet bílý 3 PL
česnek sušený 1 ČL
možno nahradit asi 1/2 lžičky drceného česneku
kopr 1 hrst
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Prošlehejte 6 lžic majonézy, 6 lžic zakysané smetany či kysaného podmáslí, 3 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičku česnekového prášku či asi 1/2 lžičky drceného česneku a hrst nasekaného kopru. Osolte, opepřete a dolaďte podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Ideální ke klínkům ledového salátu, k římskému salátu či Little Gem, brokolici, mrkvi a řapíkatému celeru. A také ke grilovaným/pečeným křidélkům či bramborám.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit