Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajská zálivka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 651 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 129 g
Tuky 4 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete dodat salátu pořádný říz? Vylepšete ho pikantní zálivkou.

Suroviny

česnek 1 stroužek
drcený
(ptačí oko), nadrobno
zázvor (čerstvý) 4 cm
nastrouhaný najemno
šťáva
třtinový cukr muscovado světlý 2 PL
rybí omáčka 3 PL

Postup

1

Prošlehejte 1/2 stroužku česneku, drcenou, 1 červenou chilli papričku (ptačí oko), nakrájenou nadrobno, cca 4cm kousek zázvoru, nastrouhaný najemno, šťávu ze 2 limet, 2 lžíce světle hnědého cukru a 3 lžíce rybí omáčky. Dolaďte podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Skvělá ke křehké zelenině a salátům s (rýžovými) nudlemi. Vhodný doplněk: arašídy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...