
Fíkový salát s mozzarellou a šunkou serrano
Čerstvé šťavnaté zralé fíky jsou úplně jiné než sušené. Každý rok je netrpělivě vyhlížíme v obchodech.
Vydání: 2019/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 6 fíků, nakrájených na čtvrtky
- 2 lžíce dobrého červeného vinného nebo jablečného octa
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tekutého medu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 50 g rukoly
- 1 koule mozzarelly, natrhaná na kousky
- 6 plátků šunky serrano
- hrstička bazalkových lístků
Příprava jídla
1 Fíky položte řezem nahoru na talíř. V misce prošlehejte ocet a hořčici, pak postupně vešlehejte olivový olej a med. Osolte, opepřete, směsí pokapejte fíky a nechte stát 20 minut při pokojové teplotě.
2 Na 2 talíře rozdělte ru- kolu, mozzarellu a šunku. Rozdělte na ně fíky se zálivkou a ozdobte trochou bazalkových lístků.
Foto: Charlotte Tolhurst
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář