Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gin s klementinkami a zázvorem

Při nákupu doporučujeme nešetřit na ginu, zároveň sáhněte po takovém, ve kterém není přespříliš bylinek. Chce to něco kvalitního, dobrého a jednoduchého, aby měly přidané ingredience prostor vyniknout.

Vydání: 2019/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 750 ml
Doba přípravy: Do 20 minut
+ louhování
P
Nápoj

Ingredience

    • 100 g krupicového cukru
    • 750 ml ginu
    • 3 klementinky
    • 50 g zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky, plátky naklepané
    • 3 bobkové listy

Příprava jídla

1 Cukr smíchejte se 100 ml vody a přiveďte k mírnému varu. Míchejte, až se cukr rozpustí, pak odstavte. Nechte zcela vychladnout. Získáte více sirupu, než kolik potřebujete do ginu, uchovejte jej na další použití v lednici, kde vydrží měsíc. 

2 Gin vlijte do velké zavařovací sklenice s víčkem. Z klementinek oloupejte 3 pěkné proužky kůry a zbavte je bílé části. Potom oloupejte zbytek kůry, klementinky rozdělte na dílky a zbavte všech bílých zbytků slupky. Spolu s proužky kůry přidejte do ginu. Vmíchejte 3 lžíce cukrového sirupu, zázvor a přidejte i bobkové listy. Uzavřete a nechte louhovat alespoň 3 dny, během té doby několikrát protřepte.

3 Slijte přes čistou gázu do dárkové lahve nebo do menších dárkových uzavíratelných lahviček.

Foto: Katy Greenwood
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelky s pastou miso

Cantuccini s pistáciemi a třešněmi

Vánoční čatní

Domácí sriracha

REKLAMA

Přidat komentář