Granita s jablky a calvadosem

Granita s jablky a calvadosem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1066 kcal
Bílkoviny 9 g
Cukr 253 g
Tuky 0 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká a svěží sladká tečka vás rázem přenese do Normandie. Skvěle ladí s dalším dezertem, který často najdete na jídelním lístku – se sýrem. Zkuste k ní podávat třeba camembert!

Suroviny

jablka 800 g
zbavených jádřince a nakrájených na kusy
jablečný džus 900 ml
třtinový cukr 60 g
jablečný ocet 1 PL
calvados
k podávání

1 Připravte si nižší kovový pekáček a vložte jej do mrazáku. Všechny ingredience kromě calvadosu dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Na mírném až středním plameni vařte, dokud se jablka nezačnou rozpadat. Protřete je přes jemné síto a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

2 Zchladlou hmotu vlijte do namraženého pekáčku a rozetřete. Nechte mrazit zhruba 40 minut, u okrajů už by směs měla namrzat. Celý obsah pekáčku nahrubo naškrábejte vidličkou, promíchejte a vraťte do mrazáku. V pravidelných intervalech opakujte, dokud nemáte zcela zmraženou granitu.

3 Podávejte ve sklenkách nebo mističkách a podle chuti zastříkněte, nebo rovnou přelijte calvadosem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit