Granita s jablky a calvadosem

Granita s jablky a calvadosem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1066 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 253 g
Tuky 0 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká a svěží sladká tečka vás rázem přenese do Normandie. Skvěle ladí s dalším dezertem, který často najdete na jídelním lístku – se sýrem. Zkuste k ní podávat třeba camembert!

Suroviny

jablka 800 g
zbavených jádřince a nakrájených na kusy
jablečný džus 900 ml
třtinový cukr 60 g
jablečný ocet 1 PL
calvados
k podávání

1 Připravte si nižší kovový pekáček a vložte jej do mrazáku. Všechny ingredience kromě calvadosu dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Na mírném až středním plameni vařte, dokud se jablka nezačnou rozpadat. Protřete je přes jemné síto a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.

2 Zchladlou hmotu vlijte do namraženého pekáčku a rozetřete. Nechte mrazit zhruba 40 minut, u okrajů už by směs měla namrzat. Celý obsah pekáčku nahrubo naškrábejte vidličkou, promíchejte a vraťte do mrazáku. V pravidelných intervalech opakujte, dokud nemáte zcela zmraženou granitu.

3 Podávejte ve sklenkách nebo mističkách a podle chuti zastříkněte, nebo rovnou přelijte calvadosem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit