Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečený sýrový chléb (Croûte savoyarde)

Chléb, sýr a víno. Tři ingredience, které se v troubě promění v něco fenomenálního a rázem vás přenesou do Savojských Alp. Přidali jsme ještě šunku a vejce – z trouby tak vytáhnete jídlo, které můžete podávat k snídani, obědu i večeři…

Vydání: 2020/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20
Sendvič Francouzská

Ingredience

    • máslo na vymazání a opékání
    • 6 silnějších plátků staršího bílého chleba (pokud máte čerstvý, můžete jej jednoduše opéct v toustovači)
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 300 ml suchého bílého vína
    • 12 plátků šunky
    • 300 g sýra gruyère, beaufort nebo comté, nastrouhaného
    • 6 vajec
    • špetka nastrouhaného muškátového oříšku (nemusí být)

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslem vymažte 6 zapékacích misek velkých tak, aby se do nich vešel plátek chleba (můžete ale také použít i jeden větší pekáček).

2 Plátky chleba potřete z obou stran česnekem a dejte do misek (nebo do pekáčku). Zalijte vínem, navrch poklaďte plátky šunky a posypte sýrem. Dejte do trouby a pečte 20 minut.

3 Mezitím připravte na nepřilnavé pánvi z vajec volská oka. Hotový zapečený chléb vyjměte, navrch dejte volská oka, a chcete-li, zastrouhejte muškátovým oříškem. Podávejte se zeleným salátkem.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rajčatový tarte Tatin

Granita s jablky a calvadosem

Těstoviny ze Sète (Macaronade sétoise)

Kuře a zeleninový kuskus

Rýžový pudink (Teurgoule)

Přidat komentář