Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečený sýrový chléb (Croûte savoyarde)
Zapečený sýrový chléb Croûte savoyarde
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Zapečený sýrový chléb (Croûte savoyarde)

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7096 kcal
Bílkoviny 465 g
Sacharidy 385 g
Tuky 351 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chléb, sýr a víno. Tři ingredience, které se v troubě promění v něco fenomenálního a rázem vás přenesou do Savojských Alp. Přidali jsme ještě šunku a vejce – z trouby tak vytáhnete jídlo, které můžete podávat k snídani, obědu i večeři…

Suroviny

na vymazání a opekání
chleba 6 plátků
staršího bílého nebo opečeného chleba
česnek 1 stroužek
prolisovaný
suché
šunka 12 plátků
sýr 300 g
gruyère, beaufort či comté
vejce 6 ks
nastrouhaný

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslem vymažte 6 zapékacích misek velkých tak, aby se do nich vešel plátek chleba (můžete ale také použít i jeden větší pekáček).

2

Plátky chleba potřete z obou stran česnekem a dejte do misek (nebo do pekáčku). Zalijte vínem, navrch poklaďte plátky šunky a posypte sýrem. Dejte do trouby a pečte 20 minut.

3

Mezitím připravte na nepřilnavé pánvi z vajec volská oka. Hotový zapečený chléb vyjměte, navrch dejte volská oka, a chcete-li, zastrouhejte muškátovým oříškem. Podávejte se zeleným salátkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín