0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Granola s banánem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Na přibližně 1kg granoly

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3393 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 280 g
Tuky 203 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není žádným tajemstvím, že kupované müsli je plné cukru. Namíchejte si proto svoje vlastní! Základem jsou vločky, co k nim přisypete a jaká bude výsledná chuť granoly, je jen na vás! K snídani ji podávejte třeba s jogurtem a s čerstvým ovocem. Nebo si ji nasypte do smoothie.

Suroviny

vločky 500 g
ovesné, špaldové, žitné, ječné, podle chuti lze namíchat vlastní směs
Na dochuení
olivový olej 4 PL
vanilková pasta 2 ks
lze použít extrakt
med 70 g
tekutý
ořechy 150 g
směs
banány 100 g
sušený
lněná semínka 50 g
dýňová semínka 50 g
3 PL
pufovaná quinoa
Dále na dochucení
kakao 50 g
nepražené
kakao 1 PL
sůl špetka
čokoládové pecičky 100 g

1 Troubu předehřejte na 160°C. Banány dejte do vyšší mísy nebo nádoby a rozmixujte s olivovým olejem, vanilkovou pastou a medem. Ořechy a sušené banány nahrubo nasekejte a přidejte k banánům. Přisypte zbylé ingredience (kromě čokoládových peciček) a promíchejte. Směs rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35–45 minut. Občas promíchejte. Hotovou granolu nechte vychladnout, přimíchejte čokoládové pecičky a přendejte do vzduchotěsné nádoby. Podávejte s jogurtem a doplňte granátovými zrnky.

NĚCO NAVÍC
Příště můžete banány vyměnit za strouhaná jablka, sušené banány za křížaly (ty ovšem přisypte až po upečení) a tmavou čokoládu za bílou.

PŘÍPRAVA
Nejlepší je müsli upéct, vločky získají na chuti a navíc se na ně krásně připečou všechny tekuté složky. Můžete ale opražit jen vločky a zbylé ingredience k nim pouze přimíchat. Anebo vše nahrubo rozmixujte. Pak stačí přidat jogurt nebo zalít horkou vodou.

TIPY & TRIKY

  • Ořechy je vždy lepší alespoň nahrubo nasekat.
  • Sušené ovoce přimíchejte až po upečení (nebo ho předtím namočte).
  • Mrazem sušené (lyofilizované) ovoce rozmixujte na prach nebo jej též přimíchejte až po upečení.
  • A co ještě... Přisypat můžete kromě kakaa, i kávu, strouhaný kokos, mák...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč