Není žádným tajemstvím, že kupované müsli je plné cukru. Namíchejte si proto svoje vlastní! Základem jsou vločky, co k nim přisypete a jaká bude výsledná chuť granoly, je jen na vás! K snídani ji podávejte třeba s jogurtem a s čerstvým ovocem. Nebo si ji nasypte do smoothie.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160°C. Banány dejte do vyšší mísy nebo nádoby a rozmixujte s olivovým olejem, vanilkovou pastou a medem. Ořechy a sušené banány nahrubo nasekejte a přidejte k banánům. Přisypte zbylé ingredience (kromě čokoládových peciček) a promíchejte. Směs rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35–45 minut. Občas promíchejte. Hotovou granolu nechte vychladnout, přimíchejte čokoládové pecičky a přendejte do vzduchotěsné nádoby. Podávejte s jogurtem a doplňte granátovými zrnky.
NĚCO NAVÍC
Příště můžete banány vyměnit za strouhaná jablka, sušené banány za křížaly (ty ovšem přisypte až po upečení) a tmavou čokoládu za bílou.
PŘÍPRAVA
Nejlepší je müsli upéct, vločky získají na chuti a navíc se na ně krásně připečou všechny tekuté složky. Můžete ale opražit jen vločky a zbylé ingredience k nim pouze přimíchat. Anebo vše nahrubo rozmixujte. Pak stačí přidat jogurt nebo zalít horkou vodou.
TIPY & TRIKY
Ořechy je vždy lepší alespoň nahrubo nasekat. Sušené ovoce přimíchejte až po upečení (nebo ho předtím namočte). Mrazem sušené (lyofilizované) ovoce rozmixujte na prach nebo jej též přimíchejte až po upečení. A co ještě... Přisypat můžete kromě kakaa, i kávu, strouhaný kokos, mák...Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladká odměna za vysvědčení(32 receptů )
- Svačiny a svačinky(43 receptů )