Blesková kaše s ananasem a kokosem

Blesková kaše s ananasem a kokosem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 980 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 165 g
Tuky 23 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Namíchejte si do misky vločky podle chuti, zalijte je horkou tekutinou a nechte chvíli odstát. Ano, až takhle jednoduchá příprava ranní kaše může být! Pak už jen stačí přidat nějaká ta semínka a čerstvé ovoce. Na takové probuzení se budete těšit!

Suroviny

mléko 250 ml
kokosové
ovesné vločky 6 PL
drcené nebo instantní, vrchovaté lžíce
rýžové vločky 6 PL
vrchovaté lžíce
Na dochuení
ananas 1 ks
máslo 1 PL
cukr 1 ČL
hnědý, třtinový
hrst
kokosové plátky
2 PL
exotické ovoce sušená směs a rozinky

1 Z ananasu vykrojte tuhý střed, ukrojte 2 kolečka na ozdobení a zbytek nakrájejte na malé kostičky. V menším kastrůlku rozpusťte máslo, vsypte kostičky ananasu a za občasného míchání nechte ananas na másle opékat. Pustí šťávu a začne se mírně dusit. V tu chvíli přisypte cukr a nechte jej lehce zkaramelizovat. Přilijte trochu vody a nechte v ní karamel rozpustit. Odstavte z plotny.

2 Ovesné a rýžové vločky promíchejte a rozdělte do mističek. Kokosové mléko ohřejte a rozdělte ho k vločkám. Dolijte vroucí vodou tak, aby tekutina byla zhruba 3mm nad vločkami. Nechte stát, dokud se tekutina nevstřebá.

3 Kolečka ananasu obalte v třtinovém cukru a z obou stran je opečte na pánvi na másle. Překrojte napůl.

4 Na hotovou kaši rozdělte ananas na kostičky a přelijte ananasovým karamelem. Posypte plátky kokosu a nakonec ozdobte opečenými půlkolečky ananasu, sušeným ovocem a rozinkami.

CO JEŠTĚ DO KAŠE

  • Další vločky... quinoové, jáhlové, amarantové, rýžové, teffové, pohankové  
  • Instantní kaše... V nabídce obchodů je například rýžovo-karobová, šestizrnná, čiroková, jáhlová... 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit