0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Blesková kaše s ananasem a kokosem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1076 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 183 g
Tuky 26 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Namíchejte si do misky vločky podle chuti, zalijte je horkou tekutinou a nechte chvíli odstát. Ano, až takhle jednoduchá příprava ranní kaše může být! Pak už jen stačí přidat nějaká ta semínka a čerstvé ovoce. Na takové probuzení se budete těšit!

Suroviny

kokosové mléko 250 ml
ovesné vločky 6 PL
drcené nebo instantní, vrchovaté lžíce
rýžové vločky 6 PL
vrchovaté lžíce
Na dochucení
ananas ½ ks
máslo 1 ČL
hnědý cukr 1 ČL
třtinový
kokos plátky 1 hrst
sušené ovoce 2 PL
exotická směs s rozinkami

1 Z ananasu vykrojte tuhý střed, ukrojte 2 kolečka na ozdobení a zbytek nakrájejte na malé kostičky. V menším kastrůlku rozpusťte máslo, vsypte kostičky ananasu a za občasného míchání nechte ananas na másle opékat. Pustí šťávu a začne se mírně dusit. V tu chvíli přisypte cukr a nechte jej lehce zkaramelizovat. Přilijte trochu vody a nechte v ní karamel rozpustit. Odstavte z plotny.

2 Ovesné a rýžové vločky promíchejte a rozdělte do mističek. Kokosové mléko ohřejte a rozdělte ho k vločkám. Dolijte vroucí vodou tak, aby tekutina byla zhruba 3mm nad vločkami. Nechte stát, dokud se tekutina nevstřebá.

3 Kolečka ananasu obalte v třtinovém cukru a z obou stran je opečte na pánvi na másle. Překrojte napůl.

4 Na hotovou kaši rozdělte ananas na kostičky a přelijte ananasovým karamelem. Posypte plátky kokosu a nakonec ozdobte opečenými půlkolečky ananasu, sušeným ovocem a rozinkami.

CO JEŠTĚ DO KAŠE

  • Další vločky... quinoové, jáhlové, amarantové, rýžové, teffové, pohankové  
  • Instantní kaše... V nabídce obchodů je například rýžovo-karobová, šestizrnná, čiroková, jáhlová... 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč