Namíchejte si do misky vločky podle chuti, zalijte je horkou tekutinou a nechte chvíli odstát. Ano, až takhle jednoduchá příprava ranní kaše může být! Pak už jen stačí přidat nějaká ta semínka a čerstvé ovoce. Na takové probuzení se budete těšit!
Suroviny
1 Z ananasu vykrojte tuhý střed, ukrojte 2 kolečka na ozdobení a zbytek nakrájejte na malé kostičky. V menším kastrůlku rozpusťte máslo, vsypte kostičky ananasu a za občasného míchání nechte ananas na másle opékat. Pustí šťávu a začne se mírně dusit. V tu chvíli přisypte cukr a nechte jej lehce zkaramelizovat. Přilijte trochu vody a nechte v ní karamel rozpustit. Odstavte z plotny.
2 Ovesné a rýžové vločky promíchejte a rozdělte do mističek. Kokosové mléko ohřejte a rozdělte ho k vločkám. Dolijte vroucí vodou tak, aby tekutina byla zhruba 3mm nad vločkami. Nechte stát, dokud se tekutina nevstřebá.
3 Kolečka ananasu obalte v třtinovém cukru a z obou stran je opečte na pánvi na másle. Překrojte napůl.
4 Na hotovou kaši rozdělte ananas na kostičky a přelijte ananasovým karamelem. Posypte plátky kokosu a nakonec ozdobte opečenými půlkolečky ananasu, sušeným ovocem a rozinkami.
CO JEŠTĚ DO KAŠE
- Další vločky... quinoové, jáhlové, amarantové, rýžové, teffové, pohankové
- Instantní kaše... V nabídce obchodů je například rýžovo-karobová, šestizrnná, čiroková, jáhlová...