Blesková kaše s ananasem a kokosem

Blesková kaše s ananasem a kokosem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 980 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 165 g
Tuky 23 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Namíchejte si do misky vločky podle chuti, zalijte je horkou tekutinou a nechte chvíli odstát. Ano, až takhle jednoduchá příprava ranní kaše může být! Pak už jen stačí přidat nějaká ta semínka a čerstvé ovoce. Na takové probuzení se budete těšit!

Suroviny

mléko 250 ml
kokosové
ovesné vločky 6 PL
drcené nebo instantní, vrchovaté lžíce
rýžové vločky 6 PL
vrchovaté lžíce
Na dochuení
ananas 1 ks
máslo 1 PL
cukr 1 ČL
hnědý, třtinový
hrst
kokosové plátky
2 PL
exotické ovoce sušená směs a rozinky

1 Z ananasu vykrojte tuhý střed, ukrojte 2 kolečka na ozdobení a zbytek nakrájejte na malé kostičky. V menším kastrůlku rozpusťte máslo, vsypte kostičky ananasu a za občasného míchání nechte ananas na másle opékat. Pustí šťávu a začne se mírně dusit. V tu chvíli přisypte cukr a nechte jej lehce zkaramelizovat. Přilijte trochu vody a nechte v ní karamel rozpustit. Odstavte z plotny.

2 Ovesné a rýžové vločky promíchejte a rozdělte do mističek. Kokosové mléko ohřejte a rozdělte ho k vločkám. Dolijte vroucí vodou tak, aby tekutina byla zhruba 3mm nad vločkami. Nechte stát, dokud se tekutina nevstřebá.

3 Kolečka ananasu obalte v třtinovém cukru a z obou stran je opečte na pánvi na másle. Překrojte napůl.

4 Na hotovou kaši rozdělte ananas na kostičky a přelijte ananasovým karamelem. Posypte plátky kokosu a nakonec ozdobte opečenými půlkolečky ananasu, sušeným ovocem a rozinkami.

CO JEŠTĚ DO KAŠE

  • Další vločky... quinoové, jáhlové, amarantové, rýžové, teffové, pohankové  
  • Instantní kaše... V nabídce obchodů je například rýžovo-karobová, šestizrnná, čiroková, jáhlová... 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit