Blesková kaše s ananasem a kokosem

Blesková kaše s ananasem a kokosem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 980 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 165 g
Tuky 23 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Namíchejte si do misky vločky podle chuti, zalijte je horkou tekutinou a nechte chvíli odstát. Ano, až takhle jednoduchá příprava ranní kaše může být! Pak už jen stačí přidat nějaká ta semínka a čerstvé ovoce. Na takové probuzení se budete těšit!

Suroviny

mléko 250 ml
kokosové
ovesné vločky 6 PL
drcené nebo instantní, vrchovaté lžíce
rýžové vločky 6 PL
vrchovaté lžíce
Na dochuení
ananas 1 ks
máslo 1 PL
cukr 1 ČL
hnědý, třtinový
hrst
kokosové plátky
2 PL
exotické ovoce sušená směs a rozinky

1 Z ananasu vykrojte tuhý střed, ukrojte 2 kolečka na ozdobení a zbytek nakrájejte na malé kostičky. V menším kastrůlku rozpusťte máslo, vsypte kostičky ananasu a za občasného míchání nechte ananas na másle opékat. Pustí šťávu a začne se mírně dusit. V tu chvíli přisypte cukr a nechte jej lehce zkaramelizovat. Přilijte trochu vody a nechte v ní karamel rozpustit. Odstavte z plotny.

2 Ovesné a rýžové vločky promíchejte a rozdělte do mističek. Kokosové mléko ohřejte a rozdělte ho k vločkám. Dolijte vroucí vodou tak, aby tekutina byla zhruba 3mm nad vločkami. Nechte stát, dokud se tekutina nevstřebá.

3 Kolečka ananasu obalte v třtinovém cukru a z obou stran je opečte na pánvi na másle. Překrojte napůl.

4 Na hotovou kaši rozdělte ananas na kostičky a přelijte ananasovým karamelem. Posypte plátky kokosu a nakonec ozdobte opečenými půlkolečky ananasu, sušeným ovocem a rozinkami.

CO JEŠTĚ DO KAŠE

  • Další vločky... quinoové, jáhlové, amarantové, rýžové, teffové, pohankové  
  • Instantní kaše... V nabídce obchodů je například rýžovo-karobová, šestizrnná, čiroková, jáhlová... 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...

Obchod Apetit