Kaše je nejlepší snídaní, jakou si ráno můžete dát. Zahřeje, dodá živiny i vitaminy, správně nastartuje metabolismus, zasytí... Můžete si uvařit klasickou ovesnou nebo se pusťte do objevování nových chutí.
Suroviny
Postup
V hrnci přiveďte k varu půl litru vody se špetkou soli. Proso a quinou propláchněte a vsypte do vroucí vody. Vařte 5–8 minut, potom stáhněte plamen a za občasného míchání vařte na středním plameni 15 minut. Stáhněte plamen na minimum, přilejte mléko, přidejte mandlové máslo, cukr, vanilkový extrakt a kakao. Promíchejte a případně doslaďte a ještě chvíli vařte do požadované konzistence. Pak kaši rozdělte do misek.
Banán nakrájejte na šikmé plátky a opečte na másle. Kaši ozdobte banánem, mandlemi a pufovanou quinoou a doslaďte javorovým sirupem podle chuti.
NĚCO NAVÍC
Do kaše můžete zamíchat i nasekanou tmavou čokoládu a pak ji ozdobit čokoládovými hoblinkami.
DALŠÍ MOŽNOSTI
Místo prosa a quinoy můžete vyzkoušet vločky (špaldové, ovesné, žitné, ječné, pšeničné) nebo rýži (kulatozrnnou, natural, červenou...), pohanku, ovesné otruby či polentu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V zimě na jogurty zapomeňte, ideální snídaní jsou bleskové kaše: Upravte si zažívání a naberte energii, máme pro vás 15 receptů(15 receptů )
- Jogínský jídelníček vám pročistí organismus: Různé bylinky používejte podle typu vaší osobnosti(21 receptů )
- Svačiny a svačinky(43 receptů )
- Jak vařit ze zásob: 24 kreativních receptů pro každý den(24 receptů )