Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová kaše z quinoy a prosa

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1037 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 150 g
Tuky 33 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaše je nejlepší snídaní, jakou si ráno můžete dát. Zahřeje, dodá živiny i vitaminy, správně nastartuje metabolismus, zasytí... Můžete si uvařit klasickou ovesnou nebo se pusťte do objevování nových chutí. 

Související recepty

Suroviny

neloupané (proso)
quinoa 3 PL
vrchovaté lžíce, 50-60g
sójové mléko 100 ml
nebo ovesné
Na dochucení
sůl 1 špetka
mandlové
cukr 1 PL
kokosový nebo třtinový
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao 2 ČL
na opékání
mandle 1 hrst
neloupané, nasekané
quinoa 2 PL
pufovaná
na oslazení

Postup

1

V hrnci přiveďte k varu půl litru vody se špetkou soli. Proso a quinou propláchněte a vsypte do vroucí vody. Vařte 5–8 minut, potom stáhněte plamen a za občasného míchání vařte na středním plameni 15 minut. Stáhněte plamen na minimum, přilejte mléko, přidejte mandlové máslo, cukr, vanilkový extrakt a kakao. Promíchejte a případně doslaďte a ještě chvíli vařte do požadované konzistence. Pak kaši rozdělte do misek.

2

Banán nakrájejte na šikmé plátky a opečte na másle. Kaši ozdobte banánem, mandlemi a pufovanou quinoou a doslaďte javorovým sirupem podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Do kaše můžete zamíchat i nasekanou tmavou čokoládu a pak ji ozdobit čokoládovými hoblinkami.

DALŠÍ MOŽNOSTI
Místo prosa a quinoy můžete vyzkoušet vločky (špaldové, ovesné, žitné, ječné, pšeničné) nebo rýži (kulatozrnnou, natural, červenou...), pohanku, ovesné otruby či polentu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...