Čokoládová kaše z quinoy a prosa

Čokoládová kaše z quinoy a prosa

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 644 kcal
Bílkoviny 16 g
Cukr 76 g
Tuky 29 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kaše je nejlepší snídaní, jakou si ráno můžete dát. Zahřeje, dodá živiny i vitaminy, správně nastartuje metabolismus, zasytí... Můžete si uvařit klasickou ovesnou nebo se pusťte do objevování nových chutí. Pokud nemáte ráno čas na vaření, uvařte ji večer předem nebo zkuste bleskovou kaši.

Suroviny

3 PL
proso vrchovaté lžíce, 50-60g
quinoa 3 PL
vrchovaté lžíce, 50-60g
sojové mléko 100 ml
lze použít i ovosné, podle chuti
Na dochucení
sůl
máslo 1 PL
mandlové
cukr 1 PL
kokosový nebo třtinový
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao 1 ČL
banány 1 ks
podle chuti
máslo
na opékání
mandle 1 hrst
neloupané, nasekané
2 PL
pufovaná quinoa
Dále na dochucení
javorový sirup
na oslazení

1 V hrnci přiveďte k varu půl litru vody se špetkou soli. Proso a quinou propláchněte a vsypte do vroucí vody. Vařte 5–8 minut, potom stáhněte plamen a za občasného míchání vařte na středním plameni 15 minut. Stáhněte plamen na minimum, přilejte mléko, přidejte mandlové máslo, cukr, vanilkový extrakt a kakao. Promíchejte a případně doslaďte a ještě chvíli vařte do požadované konzistence. Pak kaši rozdělte do misek.

2 Banán nakrájejte na šikmé plátky a opečte na másle. Kaši ozdobte banánem, mandlemi a pufovanou quinoou a doslaďte javorovým sirupem podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Do kaše můžete zamíchat i nasekanou tmavou čokoládu a pak ji ozdobit čokoládovými hoblinkami.

DALŠÍ MOŽNOSTI
Místo prosa a quinoy můžete vyzkoušet vločky (špaldové, ovesné, žitné, ječné, pšeničné) nebo rýži (kulatozrnnou, natural, červenou...), pohanku, ovesné otruby či polentu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit