Čokoládová kaše z quinoy a prosa

Čokoládová kaše z quinoy a prosa

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 644 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 76 g
Tuky 29 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kaše je nejlepší snídaní, jakou si ráno můžete dát. Zahřeje, dodá živiny i vitaminy, správně nastartuje metabolismus, zasytí... Můžete si uvařit klasickou ovesnou nebo se pusťte do objevování nových chutí. Pokud nemáte ráno čas na vaření, uvařte ji večer předem nebo zkuste bleskovou kaši.

Související recepty

Suroviny

3 PL
proso vrchovaté lžíce, 50-60g
quinoa 3 PL
vrchovaté lžíce, 50-60g
sojové mléko 100 ml
lze použít i ovosné, podle chuti
Na dochucení
sůl
máslo 1 PL
mandlové
cukr 1 PL
kokosový nebo třtinový
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao 1 ČL
banány 1 ks
podle chuti
máslo
na opékání
mandle 1 hrst
neloupané, nasekané
2 PL
pufovaná quinoa
Dále na dochucení
javorový sirup
na oslazení

1 V hrnci přiveďte k varu půl litru vody se špetkou soli. Proso a quinou propláchněte a vsypte do vroucí vody. Vařte 5–8 minut, potom stáhněte plamen a za občasného míchání vařte na středním plameni 15 minut. Stáhněte plamen na minimum, přilejte mléko, přidejte mandlové máslo, cukr, vanilkový extrakt a kakao. Promíchejte a případně doslaďte a ještě chvíli vařte do požadované konzistence. Pak kaši rozdělte do misek.

2 Banán nakrájejte na šikmé plátky a opečte na másle. Kaši ozdobte banánem, mandlemi a pufovanou quinoou a doslaďte javorovým sirupem podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Do kaše můžete zamíchat i nasekanou tmavou čokoládu a pak ji ozdobit čokoládovými hoblinkami.

DALŠÍ MOŽNOSTI
Místo prosa a quinoy můžete vyzkoušet vločky (špaldové, ovesné, žitné, ječné, pšeničné) nebo rýži (kulatozrnnou, natural, červenou...), pohanku, ovesné otruby či polentu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit