Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Grilovany losos na cédrovom dreve

Popis receptu: 

Grilovaný údený losos na cedri

Autor: Bibiána Beňová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6-8 ludí
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1,25-1,5 kg s kožou bez kostí

    hruba morska soľ čertsvé korenie 

    Na glazuru:

    1lyžica terijaki

    1lyžica dijonske j horčice

    1lyžice citronovej šťavy

    1lyžica rozpusteného masla

    1/2 lyžice  sezammového oleja

     

    cedrova doska

Příprava jídla

1.Cedrove drevo namočiť čo najdlhšie do vody aby nsiaklo

2.Podpaliť drevo v grile a počkať aby boli uhlíky celé rozžerabvené

3.V miske pripraviť rozmiešaním ingrediencie na glazuru

4.Lososa položte na drevo kožou dolu narežte ,potritre glazurou osolte okorente 

5.Gril priklopte a asi 20min. necgajte zatvorený, keď je zhora zlatý a na vrchu je biela pena ( zrazrena bielkovina) mal by byť hotovýpozor aby drevo nezačalo horieť.

 

REKLAMA

Přidat komentář