Grilovany losos na cédrovom dreve

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Grilovany losos na cédrovom dreve

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

losos 1.5 kg
sůl
hrubá, mořská
terijaki omáčka 1 PL
hořčice dijonská 1 PL
citronová štáva 1 PL
máslo 1 PL
rozpuštěné
sezamový olej 0.5 PL

1.Cedrove drevo namočiť čo najdlhšie do vody aby nsiaklo

2.Podpaliť drevo v grile a počkať aby boli uhlíky celé rozžerabvené

3.V miske pripraviť rozmiešaním ingrediencie na glazuru

4.Lososa položte na drevo kožou dolu narežte ,potritre glazurou osolte okorente 

5.Gril priklopte a asi 20min. necgajte zatvorený, keď je zhora zlatý a na vrchu je biela pena ( zrazrena bielkovina) mal by byť hotovýpozor aby drevo nezačalo horieť.

 

Autor: bibibeno

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit