0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Úlovek z moře
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4049 kcal
Bílkoviny 590 g
Sacharidy 26 g
Tuky 175 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba v báječném podání, které se bude líbit i dětem. Ideální na děstkou party.

Suroviny

losos 400 g
filet, na 3 cm silné proužky
kopr 1 PL
sekaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
strouhanka
z čerstvého pečiva na obal
vejce 2 ks
lehce prošlehaná
kalamáry 36 ks
kroužky mražené, obalované
olej
na smažení
Na mořskou omáčku
jogurt řeckého typu 100 ml
majonéza 3 PL
eidam hrst
jemně strouhaný
okurky nakládané 3 ks
nastrouhané

1 Rybu potřete koprem, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Vložte do prošlehaných vajec a obalte ve strouhance.

2 Ve velké pánvi rozehřejte dostatečnou vrstvu oleje a dozlatova v něm osmažte rybí prsty. Pak osmažte i kalamáry.

3 Smíchejte všechny suroviny na mořskou omáčku. Podávejte k úlovku z moře, přidat můžete hranolky, ideálně domácí nebo kupované předsmažené, dopečené v troubě.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit