Rybu byste vždycky měli připravovat rychle, aby měla pevnou kůrčičku, ale uvnitř zůstala vláčná
Suroviny
Postup
Brambory vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte doměkka, asi 10-15 minut. Cibulky jemně nakrájejte, bílou a zelenou část zvlášť.
Zmraženou rybu nechte dojít pokojové teploty a pečlivě osušte; čerstvou položte na kuchyňský papír, aby pustila přebytečnou vlhkost.
V silnostěnné nepřilnavé pánvi pořádně rozpalte olej a vložte do něj kousky ryby. Pánví netřeste. Rybu smažte po jedné straně asi čtyři minuty, a až začnou okraje zlátnout, otočte ji. Stejným způsobem ji osmažte z druhé strany.
Svařte smetanu a mléko, pak přidejte máslo. Vsypte bílou část cibulek, trochu osolte i opepřete a dvě minuty povařte.
Slité brambory rozmačkejte, zalijte horkou mléčnou směsí, přidejte polovinu nati a pořádně promíchejte.
Rybu podávejte s kaší posypanou zbylou natí a se šťávou z pánve.
Tip Apetitu
Jarní cibulku ve svazcích (zhruba sedm kusů) pořídíte například v Delvitě za pouhých sedm korun.
Komentáře