Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Treska s krémovými bramborami
Treska s krémovými bramborami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Treska s krémovými bramborami

4.6/5 Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2926 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 208 g
Tuky 165 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybu byste vždycky měli připravovat rychle, aby měla pevnou kůrčičku, ale uvnitř zůstala vláčná

Související recepty

Suroviny

staré, loupané, nakrájené
jarní cibulka 6 ks
treska 4 porce
lze nahradit jinou rybou
olivový olej 3 PL
mléko 400 g
plnotučné
sůl
pepř

Postup

1

Brambory vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte doměkka, asi 10-15 minut. Cibulky jemně nakrájejte, bílou a zelenou část zvlášť.

2

Zmraženou rybu nechte dojít pokojové teploty a pečlivě osušte; čerstvou položte na kuchyňský papír, aby pustila přebytečnou vlhkost.

3

V silnostěnné nepřilnavé pánvi pořádně rozpalte olej a vložte do něj kousky ryby. Pánví netřeste. Rybu smažte po jedné straně asi čtyři minuty, a až začnou okraje zlátnout, otočte ji. Stejným způsobem ji osmažte z druhé strany.

4

Svařte smetanu a mléko, pak přidejte máslo. Vsypte bílou část cibulek, trochu osolte i opepřete a dvě minuty povařte.

5

Slité brambory rozmač­kejte, zalijte horkou mléčnou směsí, přidejte polo­vinu nati a pořádně promíchejte.

6

Rybu podávejte s kaší posypanou zbylou natí a se šťávou z pánve.

Tip Apetitu
Jarní cibulku ve svazcích (zhruba sedm kusů) pořídíte například v Delvitě za pouhých sedm korun.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

04.06.2009 13:17
jednoduché a výborné jídlo. místo tresky jsem použila kapří podkovičky, lehce osolila a opepřila. mléko jsem také zahustila moukou a místo jarní cibulky, jsem použila obyčejnou bílou cibuli a to zelený jsem si uřízla z cibulí, které nám klíčí ve sklepě :) na máslo jsem zapomněla. je to opravdu skvělé a lehké jídlo! stojí za vyzkoušení... :)
03.09.2007 14:36
Recept se nachází v č.9/05, str.13
01.06.2007 14:46
Vyborný..smetanu jsem nemela,tak to bylo bez ni, mlecna smes se zahustila moukou, jarni cibulka byla nahrazena porkem a byla to mnamka :-)