0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Treska s krémovými bramborami

Treska s krémovými bramborami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Treska s krémovými bramborami

4.6 / 5. Počet hodnocení: 24
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2738 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 188 g
Tuky 157 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybu byste vždycky měli připravovat rychle, aby měla pevnou kůrčičku, ale uvnitř zůstala vláčná

Suroviny

brambory 800 g
staré, loupané, nakrájené
jarní cibulka 6 ks
treska 4 porce
lze nahradit jinou rybou
olivový olej 3 PL
smetana ke šlehání 200 ml
400 g
plnotučné mléko
máslo 4 PL
sůl
pepř

Postup

1

Brambory vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte doměkka, asi 10-15 minut. Cibulky jemně nakrájejte, bílou a zelenou část zvlášť.

2

Zmraženou rybu nechte dojít pokojové teploty a pečlivě osušte; čerstvou položte na kuchyňský papír, aby pustila přebytečnou vlhkost.

3

V silnostěnné nepřilnavé pánvi pořádně rozpalte olej a vložte do něj kousky ryby. Pánví netřeste. Rybu smažte po jedné straně asi čtyři minuty, a až začnou okraje zlátnout, otočte ji. Stejným způsobem ji osmažte z druhé strany.

4

Svařte smetanu a mléko, pak přidejte máslo. Vsypte bílou část cibulek, trochu osolte i opepřete a dvě minuty povařte.

5

Slité brambory rozmač­kejte, zalijte horkou mléčnou směsí, přidejte polo­vinu nati a pořádně promíchejte.

6

Rybu podávejte s kaší posypanou zbylou natí a se šťávou z pánve.

Tip Apetitu
Jarní cibulku ve svazcích (zhruba sedm kusů) pořídíte například v Delvitě za pouhých sedm korun.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Vyborný..smetanu jsem nemela,tak to bylo bez ni, mlecna smes se zahustila moukou, jarni cibulka byla nahrazena porkem a byla to mnamka :-)

Anonym

jednoduché a výborné jídlo. místo tresky jsem použila kapří podkovičky, lehce osolila a opepřila. mléko jsem také zahustila moukou a místo jarní cibulky, jsem použila obyčejnou bílou cibuli a to zelený jsem si uřízla z cibulí, které nám klíčí ve sklepě :) na máslo jsem zapomněla. je to opravdu skvělé a lehké jídlo! stojí za vyzkoušení... :)

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč