Treska s krémovými bramborami

Treska s krémovými bramborami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (22)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2738 kcal
Bílkoviny 122 g
Cukr 188 g
Tuky 157 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Rybu byste vždycky měli připravovat rychle, aby měla pevnou kůrčičku, ale uvnitř zůstala vláčná

Suroviny

brambory 800 g
staré, loupané, nakrájené
jarní cibulka 6 ks
treska 4 porce
lze nahradit jinou rybou
olivový olej 3 PL
smetana ke šlehání 200 ml
400 g
plnotučné mléko
máslo 4 PL
sůl
pepř
1. Brambory vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou a vařte doměkka, asi 10-15 minut. Cibulky jemně nakrájejte, bílou a zelenou část zvlášť.

2.
Zmraženou rybu nechte dojít pokojové teploty a pečlivě osušte; čerstvou položte na kuchyňský papír, aby pustila přebytečnou vlhkost. V silnostěnné nepřilnavé pánvi pořádně rozpalte olej a vložte do něj kousky ryby. Pánví netřeste. Rybu smažte po jedné straně asi čtyři minuty, a až začnou okraje zlátnout, otočte ji. Stejným způsobem ji osmažte z druhé strany.

3. Svařte smetanu a mléko, pak přidejte máslo. Vsypte bílou část cibulek, trochu osolte i opepřete a dvě minuty povařte. Slité brambory rozmač­kejte, zalijte horkou mléčnou směsí, přidejte polo­vinu nati a pořádně promíchejte. Rybu podávejte s kaší posypanou zbylou natí a se šťávou z pánve.

Tip Apetitu
Jarní cibulku ve svazcích (zhruba sedm kusů) pořídíte například v Delvitě za pouhých sedm korun. 

Obchod Apetit