Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí nudličky s pomerančem po asijsku
Kuřecí nudličky s pomerančem po asijsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí nudličky s pomerančem po asijsku

4.3/5 Počet hodnocení: 23
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2544 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 395 g
Tuky 62 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomeranče mají krásně svěží chuť a voňavou kůru. Dopřejte je i kuřecímu masu s rýžovými nudlemi.

Suroviny

kůra a vymačkaná šťáva
med 2 PL
čirý
sójová omáčka 2 ČL
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný, nastrouhaný
česnek 2 stroužky
drcený
nudle rýžové 2 porce
tenké
sezamový olej 2 PL
slunečnicový olej 2 PL
drcená, podle chuti
sůl

Postup

1

Omytý špenát dejte do cedníku na nožičkách a ten postavte do dřezu. V malé misce prošlehejte pomerančovou kůru a šťávu, med, sójovou omáčku, zázvor a česnek.

2

Nudle spařte vroucí vodou a přiklopte. Nechte je 4 minuty stát, potom je opatrně i s vodou vylijte na špenát a promíchejte. Pokapejte sezamovým olejem.

3

Ve woku na rozpáleném slunečnicovém oleji zprudka opékejte kuřecí nudličky asi pět minut dozlatova. Zalijte pomerančovou směsí. Nebojte se počátečního prskání a míchejte asi dvě minuty, až bude omáčka hustá, lesklá a pokryje kuřecí maso.

4

Přidejte nudle se špenátem, chilli a prohřejte. Osolte a naservírujte směs na talíře. Pokapejte další sójovou omáčkou a podávejte; nejlépe s vychlazeným bílým vínem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...