0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí nudličky s pomerančem po asijsku

Kuřecí nudličky s pomerančem po asijsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí nudličky s pomerančem po asijsku

4.4 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2544 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 395 g
Tuky 62 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomeranče mají krásně svěží chuť a voňavou kůru. Dopřejte je i kuřecímu masu s rýžovými nudlemi.

Suroviny

baby špenát 4 hrsti
pomeranč červený 2 ks
kůra a vymačkaná šťáva
med 2 PL
čirý
sójová omáčka 2 ČL
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný, nastrouhaný
česnek 2 stroužky
drcený
nudle rýžové 2 porce
tenké
sezamový olej 2 PL
slunečnicový olej 2 PL
kuřecí prsa 2 ks
chilli paprička
drcená, podle chuti
sůl

1 Omytý špenát dejte do cedníku na nožičkách a ten postavte do dřezu. V malé misce prošlehejte pomerančovou kůru a šťávu, med, sójovou omáčku, zázvor a česnek.

2 Nudle spařte vroucí vodou a přiklopte. Nechte je 4 minuty stát, potom je opatrně i s vodou vylijte na špenát a promíchejte. Pokapejte sezamovým olejem.

3 Ve woku na rozpáleném slunečnicovém oleji zprudka opékejte kuřecí nudličky asi pět minut dozlatova. Zalijte pomerančovou směsí. Nebojte se počátečního prskání a míchejte asi dvě minuty, až bude omáčka hustá, lesklá a pokryje kuřecí maso.

4 Přidejte nudle se špenátem, chilli a prohřejte. Osolte a naservírujte směs na talíře. Pokapejte další sójovou omáčkou a podávejte; nejlépe s vychlazeným bílým vínem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit