0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí nudličky s pomerančem po asijsku

Kuřecí nudličky s pomerančem po asijsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí nudličky s pomerančem po asijsku

4.4/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2544 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 395 g
Tuky 62 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pomeranče mají krásně svěží chuť a voňavou kůru. Dopřejte je i kuřecímu masu s rýžovými nudlemi.

Suroviny

kůra a vymačkaná šťáva
med 2 PL
čirý
sójová omáčka 2 ČL
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný, nastrouhaný
česnek 2 stroužky
drcený
nudle rýžové 2 porce
tenké
sezamový olej 2 PL
slunečnicový olej 2 PL
chilli paprička
drcená, podle chuti
sůl

1 Omytý špenát dejte do cedníku na nožičkách a ten postavte do dřezu. V malé misce prošlehejte pomerančovou kůru a šťávu, med, sójovou omáčku, zázvor a česnek.

2 Nudle spařte vroucí vodou a přiklopte. Nechte je 4 minuty stát, potom je opatrně i s vodou vylijte na špenát a promíchejte. Pokapejte sezamovým olejem.

3 Ve woku na rozpáleném slunečnicovém oleji zprudka opékejte kuřecí nudličky asi pět minut dozlatova. Zalijte pomerančovou směsí. Nebojte se počátečního prskání a míchejte asi dvě minuty, až bude omáčka hustá, lesklá a pokryje kuřecí maso.

4 Přidejte nudle se špenátem, chilli a prohřejte. Osolte a naservírujte směs na talíře. Pokapejte další sójovou omáčkou a podávejte; nejlépe s vychlazeným bílým vínem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč