Pomeranče mají krásně svěží chuť a voňavou kůru. Dopřejte je i kuřecímu masu s rýžovými nudlemi.
Suroviny
1 Omytý špenát dejte do cedníku na nožičkách a ten postavte do dřezu. V malé misce prošlehejte pomerančovou kůru a šťávu, med, sójovou omáčku, zázvor a česnek.
2 Nudle spařte vroucí vodou a přiklopte. Nechte je 4 minuty stát, potom je opatrně i s vodou vylijte na špenát a promíchejte. Pokapejte sezamovým olejem.
3 Ve woku na rozpáleném slunečnicovém oleji zprudka opékejte kuřecí nudličky asi pět minut dozlatova. Zalijte pomerančovou směsí. Nebojte se počátečního prskání a míchejte asi dvě minuty, až bude omáčka hustá, lesklá a pokryje kuřecí maso.
4 Přidejte nudle se špenátem, chilli a prohřejte. Osolte a naservírujte směs na talíře. Pokapejte další sójovou omáčkou a podávejte; nejlépe s vychlazeným bílým vínem.