Budete překvapení, jak bude jindy suché maso z kuřecích prsou díky strouhance najednou šťavnaté.
Suroviny
Postup
Promíchejte přísady na dip, osolte je a dejte do chladničky.
Kuřecí maso nakrájejte šikmo na silnější nudličky (zhruba 1–1,5 cm silné a 5–7 cm dlouhé). Osolte je, přidejte harissu a 1 lžíci oleje a promíchejte. Nechte nejméně 30 minut odpočinout, ale klidně i přes noc.
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory pokrájejte na hranolky, osolte, promíchejte se 4 lžícemi olivového oleje a dejte péct. Marinované maso protáhněte rozšlehaným vejcem a obalte ve strouhance; zlehka ji přimáčkněte. Nudličky dávejte volně vedle sebe na plech vyložený papírem na pečení. Přidejte je do trouby k bramborám a pečte dozlatova, trvá to asi 15 minut; v polovině pečení je můžete obrátit. Podávejte s dipem a bramborovými hranolky, ozdobené zeleninou.
Komentáře
Dozlatova se mi to v troubě neupeklo ani po půl hodině. Maso bylo hotové, ale strouhanka zůstala strouhankou. Chuťově je to ale výborné. :)