0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé kuřecí nudličky

Křupavé kuřecí nudličky
ZDROJ: Křupavé kuřecí nudličky
sdílet:

Křupavé kuřecí nudličky

3 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2956 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 200 g
Tuky 163 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Budete překvapení, jak bude jindy suché maso z kuřecích prsou díky strouhance najednou šťavnaté.

Suroviny

kuřecí prsa 400 g
sůl mořská
harissa 2 ČL
olivový olej 1 PL
vejce 2 ks
ochucená strouhanka (viz. postup)
brambory 1 kg
olivový olej 4 PL
okurka
na ozdobu
baby špenát
na ozdobu
Na dip
majonéza 6 PL
jogurt bílý 2 PL
paprika žlutá ½ ks
na drobné kostičky
pažitka 2 PL
nasekaná
harissa 2 ČL

1 Promíchejte přísady na dip, osolte je a dejte do chladničky.

2 Kuřecí maso nakrájejte šikmo na silnější nudličky (zhruba 1–1,5 cm silné a 5–7 cm dlouhé). Osolte je, přidejte harissu a 1 lžíci oleje a promíchejte. Nechte nejméně 30 minut odpočinout, ale klidně i přes noc.

3 Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory pokrájejte na hranolky, osolte, promíchejte se 4 lžícemi olivového oleje a dejte péct. Marinované maso protáhněte rozšlehaným vejcem a obalte ve strouhance; zlehka ji přimáčkněte. Nudličky dávejte volně vedle sebe na plech vyložený papírem na pečení. Přidejte je do trouby k bramborám a pečte dozlatova, trvá to asi 15 minut; v polovině pečení je můžete obrátit. Podávejte s dipem a bramborovými hranolky, ozdobené zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

Anna Hanzalová

Dozlatova se mi to v troubě neupeklo ani po půl hodině. Maso bylo hotové, ale strouhanka zůstala strouhankou. Chuťově je to ale výborné. :)

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč