Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Křupavé kuřecí nudličky

Křupavé kuřecí nudličky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2932 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 198 g
Tuky 162 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Budete překvapení, jak bude jindy suché maso z kuřecích prsou díky strouhance najednou šťavnaté.

Suroviny

kuřecí prsa 400 g
sůl mořská
2 ČL
harissa chilli pasta lze použít i jinou chilli pastu
olivový olej 1 PL
vejce 2 ks
polovina dávky ochucené strouhanky https://www.apetitonline.cz/recepty/7536-ochucena-strouhanka.html
brambory 1 kg
olivový olej 4 PL
okurka
na ozdobu
špenátové lístky na ozdobu
Na dip
majonéza 6 PL
2 PL
bílý jogurt
paprika žlutá 0.5 ks
na drobné kostičky
pažitka 2 PL
nasekaná
harissa 2 ČL
nebo jiná chilli pasta

Promíchejte přísady na dip, osolte je a dejte do chladničky.

Kuřecí maso nakrájejte šikmo na silnější nudličky (zhruba 1–1,5 cm silné a 5–7 cm dlouhé). Osolte je, přidejte harissu a 1 lžíci oleje a promíchejte. Nechte nejméně 30 minut odpočinout, ale klidně i přes noc.

3 Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory pokrájejte na hranolky, osolte, promíchejte se 4 lžícemi olivového oleje a dejte péct. Marinované maso protáhněte rozšlehaným vejcem a obalte ve strouhance; zlehka ji přimáčkněte. Nudličky dávejte volně vedle sebe na plech vyložený papírem na pečení. Přidejte je do trouby k bramborám a pečte dozlatova, trvá to asi 15 minut; v polovině pečení je můžete obrátit. Podávejte s dipem a bramborovými hranolky, ozdobené zeleninou.

Komentáře

Anna Hanzalová

Dozlatova se mi to v troubě neupeklo ani po půl hodině. Maso bylo hotové, ale strouhanka zůstala strouhankou. Chuťově je to ale výborné. :)

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit