Křupavé kuřecí nudličky

Křupavé kuřecí nudličky

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2932 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 198 g
Tuky 162 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Budete překvapení, jak bude jindy suché maso z kuřecích prsou díky strouhance najednou šťavnaté.

Suroviny

kuřecí prsa 400 g
sůl mořská
2 ČL
harissa chilli pasta lze použít i jinou chilli pastu
olivový olej 1 PL
vejce 2 ks
polovina dávky ochucené strouhanky https://www.apetitonline.cz/recepty/7536-ochucena-strouhanka.html
brambory 1 kg
olivový olej 4 PL
okurka
na ozdobu
špenátové lístky na ozdobu
Na dip
majonéza 6 PL
2 PL
bílý jogurt
paprika žlutá 0.5 ks
na drobné kostičky
pažitka 2 PL
nasekaná
harissa 2 ČL
nebo jiná chilli pasta

Promíchejte přísady na dip, osolte je a dejte do chladničky.

Kuřecí maso nakrájejte šikmo na silnější nudličky (zhruba 1–1,5 cm silné a 5–7 cm dlouhé). Osolte je, přidejte harissu a 1 lžíci oleje a promíchejte. Nechte nejméně 30 minut odpočinout, ale klidně i přes noc.

3 Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory pokrájejte na hranolky, osolte, promíchejte se 4 lžícemi olivového oleje a dejte péct. Marinované maso protáhněte rozšlehaným vejcem a obalte ve strouhance; zlehka ji přimáčkněte. Nudličky dávejte volně vedle sebe na plech vyložený papírem na pečení. Přidejte je do trouby k bramborám a pečte dozlatova, trvá to asi 15 minut; v polovině pečení je můžete obrátit. Podávejte s dipem a bramborovými hranolky, ozdobené zeleninou.

Komentáře

Anna Hanzalová

Dozlatova se mi to v troubě neupeklo ani po půl hodině. Maso bylo hotové, ale strouhanka zůstala strouhankou. Chuťově je to ale výborné. :)

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit