Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bifteki se zeleninovou rýží
Bifteki se zeleninovou rýží
ZDROJ: Meine Familie & ich
sdílet:

Bifteki se zeleninovou rýží

3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3535 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 428 g
Tuky 97 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masových kuliček s fetou se nemůžeme nabažit. Přidejte pikantní zeleninovou rýži a budeme si připadat jako na dovolené v Řecku. Dobrou chuť nebo řecky: Kali orexi!

Související recepty

Suroviny

housky 1 ks
z předchozího dne
česnek 1 stroužek
olivový olej
na smažení
petrželka ½ svazku
oregano 4 snítky
nebo jehněčí
vejce 1 ks
velikosti M
kmín 1 ČL
mletý
sůl
pepř
Na zeleninovou rýži
sůl
pepř
olivový olej 1 PL
rýže dlouhozrnná 400 g
vývar zeleninový 400 ml
petrželka ½ svazku

Postup

1

Namočte housku do vody a poté ji vymačkejte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Obojí osmahněte na 1 lžíci olivového oleje. Lístky bylinek nakrájejte nadrobno. Mleté maso prohněteme s vejcem, houskou, cibulovou směsí, bylinkami, kmínem. Osolte a opepřete podle chuti.

2

Sýr nakrájejte na 12 kousků. Z mletého masa vytvarujte 12 placiček. Do každé zabalte 1 kousek sýra a vytvarujte karbanátek.

3

Na rýži oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Slupku rajčat nařízněte nahoře i dole do kříže, vložte je na 1 minutu do vroucí vody, poté je opláchněte ve studené vodě a oloupejte. Rajčata rozmixujte na pyré a dochuťte solí a pepřem. Papriky rozpulte, zbavte semínek, omyjte a nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriku, rýži. Osolte a přidejte rajčatové pyré. Zalijte přibližně 400 ml vývaru a za stálého míchání vařte asi 25 minut, až bude rýže hotová.

4

Na zbylém oleji (3 lžíce) smažte bifteky přibližně 6 minut z každé strany. Nasekejte petrželku a vmíchejte ji do rýže. Rýži dochuťte podle chuti solí a pepřem a podávejte s bifteki.

Fotografie a recept převzaty z Meine Familie & ich.

Apetit magazín