Masových kuliček s fetou se nemůžeme nabažit. Přidejte pikantní zeleninovou rýži a budeme si připadat jako na dovolené v Řecku. Dobrou chuť nebo řecky: Kali orexi!
Suroviny
Postup
Namočte housku do vody a poté ji vymačkejte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Obojí osmahněte na 1 lžíci olivového oleje. Lístky bylinek nakrájejte nadrobno. Mleté maso prohněteme s vejcem, houskou, cibulovou směsí, bylinkami, kmínem. Osolte a opepřete podle chuti.
Sýr nakrájejte na 12 kousků. Z mletého masa vytvarujte 12 placiček. Do každé zabalte 1 kousek sýra a vytvarujte karbanátek.
Na rýži oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Slupku rajčat nařízněte nahoře i dole do kříže, vložte je na 1 minutu do vroucí vody, poté je opláchněte ve studené vodě a oloupejte. Rajčata rozmixujte na pyré a dochuťte solí a pepřem. Papriky rozpulte, zbavte semínek, omyjte a nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olej, osmahněte na něm cibuli, papriku, rýži. Osolte a přidejte rajčatové pyré. Zalijte přibližně 400 ml vývaru a za stálého míchání vařte asi 25 minut, až bude rýže hotová.
Na zbylém oleji (3 lžíce) smažte bifteky přibližně 6 minut z každé strany. Nasekejte petrželku a vmíchejte ji do rýže. Rýži dochuťte podle chuti solí a pepřem a podávejte s bifteki.
Fotografie a recept převzaty z Meine Familie & ich.