Jelení kýta na smetaně je delikatesa, do které se vyplatí investovat čas a péči. Množství octa v mořidle můžete upravit podle vlastní chuti (třeba snížit na polovinu). Starší kuchařky uvádějí větší množství octa, které vede ke kyselejšímu výsledku. Úplně ovšem ocet nevynechávejte, v mořidle má svůj důvod. Podle receptu připravíte celé jídlo – maso, omáčku i knedlíky.
Suroviny
Pro 4-6 osob
Suroviny
Pro 4-6 osob
Na mořidlo
Na dokončení
Na knedlíky
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 6956 kcal
- Bílkoviny 351 g
- Sacharidy 700 g
- Tuky 234 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,7/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2014/10
Dary podzimuCesta z městaMilované řízkyTo nejlepší z ČeskoslovenskaMák a povidlaSladkovodní rybyJelení maso