0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s vepřovou panenkou

Salát s vepřovou panenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s vepřovou panenkou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2556 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 330 g
Tuky 50 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte vždy strach, že vás salát nezasytí, můžete ho tentokrát s klidem odložit! Salát s vepřovou panenkou totiž s přehledem obstojí i u těch největších hladovců. 

Suroviny

brambory 1 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice kremžská 2 ČL
podmáslí 80 ml
zakysaná smetana 80 g
olivový olej
strouhanka panko 0.5 hrnku
parmazán 1 PL
nastrouhaný
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl vločková
podle chuti
panenka 600 g
mražený hrášek 1 hrnek
hrášek cukrový 100 g
překrájený
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

1 Brambory oloupejte a uvařte je v osolené vodě doměkka. Na zálivku v míse prošlehejte hořčici, podmáslí, zakysanou smetanu a 2–3 lžíce olivového oleje.

2 Do pánve vsypte strouhanku s parmazánem a na mírném ohni nasucho opražte dozlatova. Vmíchejte citronovou kůru s vločkovou solí a přesypte do misky.

3 Pánev vytřete papírovou utěrkou, vraťte na sporák a rozpalte. Panenku potřete olejem, osolte a opepřete. Zprudka ji opečte ze všech stran dozlatova. Dejte na talíř, zakryjte volně alobalem a nechte dojít (nebo ji dejte do trouby vyhřáté na 180 °C na 5–10 minut dopéct, pokud máte rádi více propečenou).

4 Hrášek prolijte horkou vodou. Horké brambory nakrájejte na silnější plátky, dejte do mísy se zálivkou, promíchejte a rozložte na talíř. Přidejte oba hrášky a posypte strouhankou a petrželkou. Panenku nakrájejte na plátky a přidejte na talíř.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit