0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s vepřovou panenkou

Salát s vepřovou panenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s vepřovou panenkou

4.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2556 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 330 g
Tuky 50 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte vždy strach, že vás salát nezasytí, můžete ho tentokrát s klidem odložit! Salát s vepřovou panenkou totiž s přehledem obstojí i u těch největších hladovců. 

Suroviny

brambory 1 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice kremžská 2 ČL
olivový olej
strouhanka panko ½ hrnku
nastrouhaný
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl vločková
podle chuti
panenka 600 g
mražený hrášek 1 hrnek
hrášek cukrový 100 g
překrájený
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

Postup

1

Brambory oloupejte a uvařte je v osolené vodě doměkka. Na zálivku v míse prošlehejte hořčici, podmáslí, zakysanou smetanu a 2–3 lžíce olivového oleje.

2

Do pánve vsypte strouhanku s parmazánem a na mírném ohni nasucho opražte dozlatova. Vmíchejte citronovou kůru s vločkovou solí a přesypte do misky.

3

Pánev vytřete papírovou utěrkou, vraťte na sporák a rozpalte. Panenku potřete olejem, osolte a opepřete. Zprudka ji opečte ze všech stran dozlatova. Dejte na talíř, zakryjte volně alobalem a nechte dojít (nebo ji dejte do trouby vyhřáté na 180 °C na 5–10 minut dopéct, pokud máte rádi více propečenou).

4

Hrášek prolijte horkou vodou. Horké brambory nakrájejte na silnější plátky, dejte do mísy se zálivkou, promíchejte a rozložte na talíř. Přidejte oba hrášky a posypte strouhankou a petrželkou. Panenku nakrájejte na plátky a přidejte na talíř.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč