Salát s vepřovou panenkou

Salát s vepřovou panenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s vepřovou panenkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2556 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 330 g
Tuky 50 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte vždy strach, že vás salát nezasytí, můžete ho tentokrát s klidem odložit! Salát s vepřovou panenkou totiž s přehledem obstojí i u těch největších hladovců. 

Suroviny

brambory 1 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice kremžská 2 ČL
podmáslí 80 ml
zakysaná smetana 80 g
olivový olej
strouhanka panko 0.5 hrnku
parmazán 1 PL
nastrouhaný
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl vločková
podle chuti
panenka 600 g
mražený hrášek 1 hrnek
hrášek cukrový 100 g
překrájený
petrželka
hladkolistá, na ozdobení

1 Brambory oloupejte a uvařte je v osolené vodě doměkka. Na zálivku v míse prošlehejte hořčici, podmáslí, zakysanou smetanu a 2–3 lžíce olivového oleje.

2 Do pánve vsypte strouhanku s parmazánem a na mírném ohni nasucho opražte dozlatova. Vmíchejte citronovou kůru s vločkovou solí a přesypte do misky.

3 Pánev vytřete papírovou utěrkou, vraťte na sporák a rozpalte. Panenku potřete olejem, osolte a opepřete. Zprudka ji opečte ze všech stran dozlatova. Dejte na talíř, zakryjte volně alobalem a nechte dojít (nebo ji dejte do trouby vyhřáté na 180 °C na 5–10 minut dopéct, pokud máte rádi více propečenou).

4 Hrášek prolijte horkou vodou. Horké brambory nakrájejte na silnější plátky, dejte do mísy se zálivkou, promíchejte a rozložte na talíř. Přidejte oba hrášky a posypte strouhankou a petrželkou. Panenku nakrájejte na plátky a přidejte na talíř.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit