Pokud si netroufáte objednat tatarák v restauraci, pak věřte, že jeho příprava je skutečně jednoduchá. Na hovězí tatarský biftek ale potřebujete kvalitní maso, ideálně hovězí svíčkovou. Pak už je recept na tatarák skutečně snadný. Toto je naše vylepšená klasika, kterou nepohrdne žádný milovník masa. Skvělá k pivu a křupavým topinkám.
Suroviny
hovězí svíčková
500
g
pravé, na drobné kostičky nebo mleté nahrubo a poté vychlazené
hořčice dijonská
2
ČL
worcesterská omáčka
1
ČL
kečup
3
PL
vinný ocet bílý
1
ČL
olivový olej panenský
2
PL
cibule bílá
1
ks
nadrobno
kapary
1
PL
drobné
okurky nakládané
2
ks
nakrájené nadrobno
žloutek
4
ks
topinky k podávání
Postup
1
Prošlehejte hořčici, worcester, kečup, vinný ocet a olivový olej a spolu s cibulí, kapary a okurkami smíchejte s masem.
2
Vzniklou hmotu rozdělte na 4 talíře a podávejte ozdobené žloutkem. Servírujte s topinkou.
NĚCO NAVÍC
Puristé mohou hovězí maso ochutit jen cibulí, hořčicí, worcesterem, solí a pepřem a promíchat se žloutkem nebo s olivovým olejem.