Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí tatarský biftek
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 29
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2410 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 39 g
Tuky 174 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud si netroufáte objednat tatarák v restauraci, pak věřte, že jeho příprava je skutečně jednoduchá. Na hovězí tatarský biftek ale potřebujete kvalitní maso, ideálně hovězí svíčkovou. Pak už je recept na tatarák skutečně snadný. Toto je naše vylepšená klasika, kterou nepohrdne žádný milovník masa. Skvělá k pivu a křupavým topinkám.

Suroviny

pravé, na drobné kostičky nebo mleté nahrubo a poté vychlazené
hořčice dijonská 2 ČL
worcesterská omáčka 1 ČL
vinný ocet bílý 1 ČL
olivový olej panenský 2 PL
nadrobno
kapary 1 PL
drobné
nakrájené nadrobno
topinky k podávání

Postup

1

Prošlehejte hořčici, worcester, kečup, vinný ocet a olivový olej a spolu s cibulí, kapary a okurkami smíchejte s masem.

2

Vzniklou hmotu rozdělte na 4 talíře a podávejte ozdobené žloutkem. Servírujte s topinkou.

NĚCO NAVÍC
Puristé mohou hovězí maso ochutit jen cibulí, hořčicí, worcesterem, solí a pepřem a promíchat se žloutkem nebo s olivovým olejem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín