Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí fajitas
Hovězí fajitas
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí fajitas

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5364 kcal
Bílkoviny 282 g
Sacharidy 498 g
Tuky 220 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fajitas z hovězího masa jsou nejen skvělou a rychlou večeří, ale zazáříte s nimi i na večírku či jakékoliv party a snadno je můžete obměňovat podle toho, kolik máte času.

Suroviny

hovězí pupek nebo jiné steakové maso
chilli
dle chuti
paprika mletá uzená 1 ČL
římský kmín 1 ČL
česnekový olej 1 ČL
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
nebo oranžová, nakrájená na plátky
nakrájená na plátky
nakrájená na plátky
K podávání
nakrájená na klínky
koriandr čerstvý lístky
malé tortilly, pšeničné nebo kukuřičné, ohřáté či nasucho opečené
čedar 100 g
strouhaný, nebo jiný sýr
nakrájené na plátky

Postup

1

Hovězí pupek nakrájejte na nudličky, dejte do misky, přidejte koření, 2 lžíce oleje a vše promíchejte. Nechte 30 minut marinovat, ale není to nezbytně nutné.

2

Rozpalte pánev, vlijte do ní lžíci oleje, vsypte zeleninu a opečte. Vyjměte, nechte pánev znovu rozehřát a vsypte maso, zprudka jej opečte, vraťte do pánve zeleninu, aby se prohřála, a neste i s pánví na stůl.

3

Podávejte s tortillami, koriandrem, limetou a sýrem.

NĚCO NAVÍC
Fajitas budou skvělé i z krůtího nebo kuřecího stehenního masa. V takovém případě můžete vše – maso i zeleninu – upéct při 220°C na plechu v troubě. Pokud se chystáte grilovat, opečte celý pupek a poté nakrájejte a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín