Fajitas z hovězího masa jsou nejen skvělou a rychlou večeří, ale zazáříte s nimi i na večírku či jakékoliv party a snadno je můžete obměňovat podle toho, kolik máte času.
Suroviny
Postup
Hovězí pupek nakrájejte na nudličky, dejte do misky, přidejte koření, 2 lžíce oleje a vše promíchejte. Nechte 30 minut marinovat, ale není to nezbytně nutné.
Rozpalte pánev, vlijte do ní lžíci oleje, vsypte zeleninu a opečte. Vyjměte, nechte pánev znovu rozehřát a vsypte maso, zprudka jej opečte, vraťte do pánve zeleninu, aby se prohřála, a neste i s pánví na stůl.
Podávejte s tortillami, koriandrem, limetou a sýrem.
NĚCO NAVÍC
Fajitas budou skvělé i z krůtího nebo kuřecího stehenního masa. V takovém případě můžete vše – maso i zeleninu – upéct při 220°C na plechu v troubě. Pokud se chystáte grilovat, opečte celý pupek a poté nakrájejte a podávejte.