0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí carpaccio [karpačo]

Hovězí carpaccio [karpačo]

4.4 / 5. Počet hodnocení: 26
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 636 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 41 g
Tuky 24 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sofistikovaně poskládané extratenké plátky carpaccia budí dojem, že příprava je kdovíjaká věda. Díky našim receptům zjistíte, že zdání klame – k přípravě stačí v podstatě jen dobré maso, pevná ruka a ostrý nůž.

Suroviny

svíčková 250 g
sůl mořská
pepř mletý
drcený
olivový olej 1 PL
kapary 50 g
v soli
cibule 4 ks
nakládaná, na tenká kolečka
petrželka 3 hrsti
nasekaná
olivový olej bazalkový
na zakapání
parmazán
jemně strouhaný, k podávání

Postup

1

Maso posypte solí a pepřem, zabalte do plastové fólie.

naložení masa do fólie

2

Svíčkovou dejte na hodinu do mrazáku, nebo na tak dlouho, aby skoro zmrzla (bude se lépe krájet na opravdu papírově tenká kolečka; nebojte se, velmi rychle roztají). Olej zahřejte na pánvi, vsypte kapary a 3–4 minuty je opékejte dokřupava. Osušte na ubrousku a nechte zchladnout.

zamražení naloženého masa

3

Vybalte maso a nakrájejte ho velmi ostrým nožem na teninké plátky. Na čtyři talíře naaranžujte maso, opečené kapary, cibulku a petrželku. Zakapejte olivovým olejem, posypte parmazánem a ihned podávejte.

krájení masa

NĚCO NAVÍC
Zcela zásadní je v tomhle případě volba masa. Musí být správně odleželé, ale také správně skladované – kupte ho co nejtěsněji před zpracováním. Při nákupu se svěřte řezníkovi, co s masem chystáte.

Související články

Škola vaření: carpaccio
  • Tipy a triky

Škola vaření: carpaccio

Naučte se správně upravit hovězí a rybí maso pro italskou specialitu carpaccio. Poradíme vám, jak maso nakrájet i čím ho dochutit. K tomu vám nabídneme pět vyzkoušených receptů. ...
KVÍZ: Kde se skrývá veverka?
  • Kvízy

KVÍZ: Kde se skrývá veverka?

Hovězí patří v našich zeměpisných šířkách k oblíbeným druhům masa. Milovníci masa nepohrdnou šťavnatým steakem či burgerem, tradiční svíčkovou na smetaně či lahodným gulášem. Hovězí maso lze využít na spoustu způsobů.  ...

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit