Sofistikovaně poskládané extratenké plátky carpaccia budí dojem, že příprava je kdovíjaká věda. Díky našim receptům zjistíte, že zdání klame – k přípravě stačí v podstatě jen dobré maso, pevná ruka a ostrý nůž. Hovězí carpaccio zvládnete snadno a rychle. Teď už stačí jen nachystat hovězí svíčkovou a vzhůru do díla!
Suroviny
Postup
Maso posypte solí a pepřem, zabalte do plastové fólie.
Svíčkovou dejte na hodinu do mrazáku, nebo na tak dlouho, aby skoro zmrzla (bude se lépe krájet na opravdu papírově tenká kolečka; nebojte se, velmi rychle roztají). Olej zahřejte na pánvi, vsypte kapary a 3–4 minuty je opékejte dokřupava. Osušte na ubrousku a nechte zchladnout.
Vybalte maso a nakrájejte ho velmi ostrým nožem na tenounké plátky. Na čtyři talíře naaranžujte maso, opečené kapary, cibulku a petrželku. Zakapejte olivovým olejem, posypte parmazánem a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Zcela zásadní je v tomhle případě volba masa. Musí být správně odleželé, ale také správně skladované – kupte ho co nejtěsněji před zpracováním. Při nákupu se svěřte řezníkovi, co s masem chystáte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Škola vaření: Carpaccio tenké jako papír (12 receptů )