0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí ragú s dýní

Hovězí ragú s dýní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí ragú s dýní

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3438 kcal
Bílkoviny 212 g
Sacharidy 328 g
Tuky 122 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aby bylo maso opravdu měkké, potřebuje delší dušení. Poté se bude doslova rozplývat na jazyku. Pokud ho ovšem nakrájíte na drobné kostičky, zkrátíte dobu dušení hodinu. Při spěchu vezměte na pomoc tlakový hrnec. Dobu přípravy zkrátí i použití vyzrálého masa.

Suroviny

přední, vhodné na dušení, nakrájené na malé kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 2 PL
rostlinný olej 3 PL
cibule 1 ks
na kolečka
řapíkatý celer 2 ks
na kostky
mrkev 2 ks
na špalíčky
tymián snítky
pár
bobkový list 2 ks
worchestrová omáčka 2 ČL
rajčatový protlak 2 PL
hnědý cukr 2 PL
vývar hovězí 550 ml
dýně 400 g
máslová, oloupaná a nakrájená na kostky
mražený hrášek 2 hrsti

Postup

1

Maso osolte, opepřete a poprašte moukou. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, opečte na něm maso, pak vyjměte a dejte stranou, přípečky nechte odpařit pomocí trošky vody. Přilijte olej a opečte na něm cibuli, celer a mrkev. Přidejte koření, worcesterskou omáčku, protlak a cukr a chvilku opékejte. Pak vraťte do hrnce maso, přilijte vývar a víno a uveďte do varu. Ztlumte a nechte 1 hodinu probublávat. Přidejte dýni a duste dalších 20 minut nebo do změknutí dýně. Na posledních pár minut vaření vsypte hrášek, aby neztratil barvu. Pokud chcete omáčku hustší, odeberte pár lžic tekutiny, rozmixujte ji s částí dýně a vraťte do omáčky. Podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Při přípravě v tlakovém hrnci zalijte maso tekutinou tak, aby bylo těsně ponořené. Délka dušení se odvíjí od velikosti masa, průměrné kostky jako na guláš změknou za 30 minut.

RECEPT NAVÍC: TAŠTIČKY NA SVAČINU
Rozmotejte na moukou poprášené pracovní ploše rozválené listové těsto. Pomocí formičky nebo sklenky vykrojte kolečko (velikost určete podle toho, kolik ragú zbylo), do středu dejte trochu studeného ragú – nepřehánějte to s omáčkou. Okraje kolečka potřete rozšlehaným vejcem a přeložte, aby vznikla taštička. Propíchněte vidličkou (pro únik páry), potřete vejcem, položte na plech s pečicím papírem. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 20–25 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč