Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové ragú s polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2799 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 224 g
Tuky 134 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo vás zaručeně pohladí po duši a zahřeje u srdce. Ideální večeře pro chladné zimní dny. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
špek 100 g
nakrájený nadrobno
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 400 g
mrkev 2 ks
na kostičky
vývar hovězí 200 ml
rozmarýn 4 snítky
lístky otrhané a nasekané + na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na polentu
polenta 200 g
podle potřeby
vývar zeleninový
podle potřeby
čedar 100 g
+ na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek, slaninu či špek a orestujte dozlatova. Pak přidejte maso a opečte, nakonec přisypte mrkev a též krátce opečte. Přidejte protlak, zarestujte a vlijte rajčata a vývar. Vhoďte rozmarýn, promíchejte a nechte 15 minut zvolna vařit, aby se směs zredukovala. Dochuťte solí a pepřem.

2

Mezitím připravte polentu podle ná- vodu na obalu s tím, že namísto vody ji vmícháte do horkého mléka s vývarem (smíchejte v poměru zhruba 1:1). Polentu odstavte, vmíchejte sýr (chcete-li) a případně dochuťte solí. Rozdělte do talířů a navrch dejte ragú. Ozdobte čerstvými bylinkami a sýrem, pokud jej použijete.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...