Tohle jídlo vás zaručeně pohladí po duši a zahřeje u srdce. Ideální večeře pro chladné zimní dny.
Suroviny
Postup
V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek, slaninu či špek a orestujte dozlatova. Pak přidejte maso a opečte, nakonec přisypte mrkev a též krátce opečte. Přidejte protlak, zarestujte a vlijte rajčata a vývar. Vhoďte rozmarýn, promíchejte a nechte 15 minut zvolna vařit, aby se směs zredukovala. Dochuťte solí a pepřem.
Mezitím připravte polentu podle ná- vodu na obalu s tím, že namísto vody ji vmícháte do horkého mléka s vývarem (smíchejte v poměru zhruba 1:1). Polentu odstavte, vmíchejte sýr (chcete-li) a případně dochuťte solí. Rozdělte do talířů a navrch dejte ragú. Ozdobte čerstvými bylinkami a sýrem, pokud jej použijete.