Masové ragú s polentou

Masové ragú s polentou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové ragú s polentou

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3169 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 228 g
Tuky 182 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo vás zaručeně pohladí po duši a zahřeje u srdce. Ideální večeře pro chladné zimní dny. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
uzená slanina 100 g
nakrájená nadrobno, nebo špek, nakrájený nadrobno
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 400 g
mrkev 2 ks
na kostičky
rajčatový protlak 1 PL
konzervovaná rajčata drcená 400 g
vývar hovězí 200 ml
rozmarýn 4 snítky
lístky otrhané a nasekané + na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na polentu
polenta 200 g
mléko
podle potřeby
vývar zeleninový
podle potřeby
čedar 100 g
+ na ozdobení (nemusí být)

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek, slaninu či špek a orestujte dozlatova. Pak přidejte maso a opečte, nakonec přisypte mrkev a též krátce opečte. Přidejte protlak, zarestujte a vlijte rajčata a vývar. Vhoďte rozmarýn, promíchejte a nechte 15 minut zvolna vařit, aby se směs zredukovala. Dochuťte solí a pepřem.

2

Mezitím připravte polentu podle ná- vodu na obalu s tím, že namísto vody ji vmícháte do horkého mléka s vývarem (smíchejte v poměru zhruba 1:1). Polentu odstavte, vmíchejte sýr (chcete-li) a případně dochuťte solí. Rozdělte do talířů a navrch dejte ragú. Ozdobte čerstvými bylinkami a sýrem, pokud jej použijete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit