Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ragú z čerstvých klobásek
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3714 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 288 g
Tuky 220 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte rodině ragú z čerstvých klobásek! Má celou řadu výhod – je lahodné, rychle hotové, relativně levné a dobře se mrazí, můžete ho tedy uvařit více a mít připravené skvělé jídlo pro dny, kdy nestíháte vařit.

Suroviny

olivový olej 3 PL
nakrájená nadrobno
sůl
česnek 2 stroužky
drcené
chilli sušené ¼ ČL
vločky
rozmarýn 2 snítky
lístky odrhnuté a nasekané najemno
hnědý cukr 1 PL
vepřová
mléko 150 ml
plnotučné
najemno nastrouhaná z 1 citronu
rigatoni 350 g
strouhaný, k podávání
petrželka ½ svazku
hladkolistá, nasekaná, k podávání

Postup

1

V hrnci na středním ohni rozehřejte 2 lžíce oleje. Vhoďte cibuli, přidejte špetku soli a restujte 7 minut. Přidejte česnek, chilli a rozmarýn a restujte ještě 1 minutu. Přilijte rajčata, vsypte cukr a 20 minut povařte.

2

Na středně velké pánvi rozehřejte zbývající olej. Klobásu vymačkejte ze střívek a smažte 5–7 minut dozlatova, přičemž vařečkou rozbíjejte hrudky. Přidejte do omáčky spolu s mlékem a citronovou kůrou a vařte dalších 5 minut. Pro zmrazení nechte zcela vychladnout a přendejte do velkých znovuuzavíratelných sáčků vhodných do mrazáku.

3

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem a nasekanou petrželkou.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč