0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ragú z čerstvých klobásek

Ragú z čerstvých klobásek
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Ragú z čerstvých klobásek

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3714 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 288 g
Tuky 220 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte rodině ragú z čerstvých klobásek! Má celou řadu výhod – je lahodné, rychle hotové, relativně levné a dobře se mrazí, můžete ho tedy uvařit více a mít připravené skvělé jídlo pro dny, kdy nestíháte vařit.

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
sůl
česnek 2 stroužky
drcené
chilli sušené 0.25 ČL
vločky
rozmarýn 2 snítky
lístky odrhnuté a nasekané najemno
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
hnědý cukr 1 PL
klobása čerstvá 6 ks
vepřová
mléko 150 ml
plnotučné
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1 citronu
rigatoni 350 g
parmazán
strouhaný, k podávání
petrželka 0.5 svazku
hladkolistá, nasekaná, k podávání

Postup

1

V hrnci na středním ohni rozehřejte 2 lžíce oleje. Vhoďte cibuli, přidejte špetku soli a restujte 7 minut. Přidejte česnek, chilli a rozmarýn a restujte ještě 1 minutu. Přilijte rajčata, vsypte cukr a 20 minut povařte.

2

Na středně velké pánvi rozehřejte zbývající olej. Klobásu vymačkejte ze střívek a smažte 5–7 minut dozlatova, přičemž vařečkou rozbíjejte hrudky. Přidejte do omáčky spolu s mlékem a citronovou kůrou a vařte dalších 5 minut. Pro zmrazení nechte zcela vychladnout a přendejte do velkých znovuuzavíratelných sáčků vhodných do mrazáku.

3

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem a nasekanou petrželkou.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Související články

Jak naložit s klobáskou? Tipy na nejlepší jídla s klobásami
  • Suroviny

Jak naložit s klobáskou? Tipy na nejlepší jídla s klobásami

Kolik různých druhů klobásek znáte? Která je nejlepší? Výrobků z mletého masa ve střívku existuje nespočet. Liší se zejména druhem masa, hrubostí mletí a zpracováním. Klobásky, ať už domácí nebo kupované, sušené, uzené či čerstvé, skvěle...
Seznamte se s chorizem, pikantní klobáskou ze Španělska
  • Suroviny

Seznamte se s chorizem, pikantní klobáskou ze Španělska

Patříte-li mezi milovníky výrazných chutí a čas od času si dopřejete prvotřídní uzeninu, zařadili jste chorizo už jistě dávno do svého jídelníčku. Jeho domovinou je Pyrenejský poloostrov, objevit ho můžete třeba v jedné z mnoha verzí...

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit