Připravte rodině ragú z čerstvých klobásek! Má celou řadu výhod – je lahodné, rychle hotové, relativně levné a dobře se mrazí, můžete ho tedy uvařit více a mít připravené skvělé jídlo pro dny, kdy nestíháte vařit.
Suroviny
Postup
V hrnci na středním ohni rozehřejte 2 lžíce oleje. Vhoďte cibuli, přidejte špetku soli a restujte 7 minut. Přidejte česnek, chilli a rozmarýn a restujte ještě 1 minutu. Přilijte rajčata, vsypte cukr a 20 minut povařte.
Na středně velké pánvi rozehřejte zbývající olej. Klobásu vymačkejte ze střívek a smažte 5–7 minut dozlatova, přičemž vařečkou rozbíjejte hrudky. Přidejte do omáčky spolu s mlékem a citronovou kůrou a vařte dalších 5 minut. Pro zmrazení nechte zcela vychladnout a přendejte do velkých znovuuzavíratelných sáčků vhodných do mrazáku.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem a nasekanou petrželkou.
Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.