0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ragú z čerstvých klobásek

Ragú z čerstvých klobásek
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Ragú z čerstvých klobásek

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3714 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 288 g
Tuky 220 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte rodině ragú z čerstvých klobásek! Má celou řadu výhod – je lahodné, rychle hotové, relativně levné a dobře se mrazí, můžete ho tedy uvařit více a mít připravené skvělé jídlo pro dny, kdy nestíháte vařit.

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
sůl
česnek 2 stroužky
drcené
chilli sušené ¼ ČL
vločky
rozmarýn 2 snítky
lístky odrhnuté a nasekané najemno
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
hnědý cukr 1 PL
vepřová
mléko 150 ml
plnotučné
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1 citronu
rigatoni 350 g
strouhaný, k podávání
petrželka ½ svazku
hladkolistá, nasekaná, k podávání

Postup

1

V hrnci na středním ohni rozehřejte 2 lžíce oleje. Vhoďte cibuli, přidejte špetku soli a restujte 7 minut. Přidejte česnek, chilli a rozmarýn a restujte ještě 1 minutu. Přilijte rajčata, vsypte cukr a 20 minut povařte.

2

Na středně velké pánvi rozehřejte zbývající olej. Klobásu vymačkejte ze střívek a smažte 5–7 minut dozlatova, přičemž vařečkou rozbíjejte hrudky. Přidejte do omáčky spolu s mlékem a citronovou kůrou a vařte dalších 5 minut. Pro zmrazení nechte zcela vychladnout a přendejte do velkých znovuuzavíratelných sáčků vhodných do mrazáku.

3

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem a nasekanou petrželkou.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Související články

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč