Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ragú z čerstvých klobásek
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3714 kcal
Bílkoviny 141 g
Sacharidy 288 g
Tuky 220 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte rodině ragú z čerstvých klobásek! Má celou řadu výhod – je lahodné, rychle hotové, relativně levné a dobře se mrazí, můžete ho tedy uvařit více a mít připravené skvělé jídlo pro dny, kdy nestíháte vařit.

Suroviny

olivový olej 3 PL
nakrájená nadrobno
sůl
česnek 2 stroužky
drcené
chilli sušené ¼ ČL
vločky
rozmarýn 2 snítky
lístky odrhnuté a nasekané najemno
hnědý cukr 1 PL
vepřová
mléko 150 ml
plnotučné
najemno nastrouhaná z 1 citronu
rigatoni 350 g
strouhaný, k podávání
petrželka ½ svazku
hladkolistá, nasekaná, k podávání

Postup

1

V hrnci na středním ohni rozehřejte 2 lžíce oleje. Vhoďte cibuli, přidejte špetku soli a restujte 7 minut. Přidejte česnek, chilli a rozmarýn a restujte ještě 1 minutu. Přilijte rajčata, vsypte cukr a 20 minut povařte.

2

Na středně velké pánvi rozehřejte zbývající olej. Klobásu vymačkejte ze střívek a smažte 5–7 minut dozlatova, přičemž vařečkou rozbíjejte hrudky. Přidejte do omáčky spolu s mlékem a citronovou kůrou a vařte dalších 5 minut. Pro zmrazení nechte zcela vychladnout a přendejte do velkých znovuuzavíratelných sáčků vhodných do mrazáku.

3

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem a nasekanou petrželkou.

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Související články

Apetit magazín