0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Soto ayam (indonéská kuřecí polévka)

Soto ayam (indonéská kuřecí polévka)
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Soto ayam (indonéská kuřecí polévka)

4.1/5 Počet hodnocení: 26
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1392 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 124 g
Tuky 79 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční indonéskou polévku má šéfkuchař Gerardus Ari Munandar spojenou s domovem. Jeho maminka ji doma vaří bez kokosového mléka, ale Ari postupně dospěl k této verzi.

Suroviny

kořenová zelenina 2 hrsti
pokrájené, cibule, řapík celeru, nať petrželky + sůl
nudle 40 g
skleněné
jarní cibulka 2 ks
na tenké plátky
cibule smažená 10 g
z plechovky
citronová tráva 1
rostlinný olej 1 PL
koriandr čerstvý hrst
lístky na ozdobu
Na kořenící pastu
šalotka 4 ks
oloupané a nakrájené
česnek 2 stroužky
oloupaný a nasekaný
zázvor (čerstvý) 1 ČL
nasekaný
chilli paprička 1 ks
červená, bez semínek a nakrájená
pepř bílý 1 ČL
kari koření ½ ČL
madras
rostlinný olej 1 PL

Postup

1

Dejte vařit asi 3/4 l vody s pokrájenou zeleninou, cibulí, petrželkou a trochou soli. Vložte stehna a na mírném ohni vařte asi 30 minut doměkka. Přeceďte, vývar dejte stranou, maso oberte a rozdělte na kousky.

2

Rozpalte pánev, vlijte na ni lžíci oleje a vsypte všechny suroviny na kořenicí pastu kromě kari a kurkumy. Míchejte a opékejte, dokud se směs nerozvoní, pak přidejte kari a kurkumu. Krátce osmahněte a stáhněte z ohně. Rozmixujte na pastu.

3

V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm kořenicí pastu. Zalijte 600 ml kuřecího vývaru, vhoďte stonek citronové trávy a uveďte k varu. Vmíchejte kokosové mléko, osolte a vařte na mírném ohni 15 minut.

4

Nudle zalijte v misce vroucí vodou a nechte 2–3 minuty stát. Slijte je a rozdělte do misek spolu s kuřecím masem, výhonky mungo, jarní cibulkou a plátky rajčete.

5

Z vývaru vyhoďte citronovou trávu a nalijte ho do připravených misek. Ozdobte smaženou šalotkou a listy koriandru.

NĚCO NAVÍC
Stonek trávy podrťte třeba paličkou na maso, aby se z ní lépe uvolnila chuť i vůně.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč